به گزارش واژه، داود ندیم دبیر رویداد بین المللی علمی و هنری تابلوفرش دستباف سردرود در این نشست با اشاره به ثبت شهر سردرود به عنوان پایتخت تابلو فرش دستباف، بر اهمیت ارتقاء علمی و فناوری در این حوزه تأکید کرده و اظهار داشت: کهنشهر سردرود، بهعنوان پایتخت تابلوفرش جهان شناخته شده و نقش هنر در تار و پود تاریخ این شهر گره خورده است.
وی افزود: شهر سردرود بیش از 700 فعال در صنعت تابلوفرش دستباف دارد. هدف ما پیشرفت علمی در حوزه تابلو فرش و برندسازی در این هنر است و تلاش میکنیم بسترهای لازم برای گسترش عرضه آن در بازارهای داخلی و خارجی را فراهم کنیم. در تلاش هستیم تا با رویداد “هنر در هنر”، تحرک اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به حوزه صنعت و هنر تابلوفرش سردرود ببخشیم.
وی، تصریح کرد: محور برگزاری رویداد علمی تابلوفرش سردرود، در محورهای تولید، بازاریایی و فروش خواهد بود و میزبان مقالات و آثار پژوهشی در حوزه تابلوفرش خواهد بود که فراخوان این رویداد علمی در افتتاحیه رویداد “هنر در هنر” منتشر خواهد شد.
ندیم گفت: کنفرانس علمی تابلوفرش سردرود نیز در مهر ماه سال جاری طی تفاهمنامهای که با دانشگاه هنر اسلامی منعقد شده است، برگزار خواهد شد.
دبیر رویداد علمی و هنری تابلوفرش دستباف سردرود با اشاره به حضور سفرا و نمایندگان کشورهای خارجی در این رویداد علمی – هنری، خاطرنشان کرد: از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت و با هماهنگی وزارت امور خارجه، مکاتباتی برای حضور نمایندگان 50 سفارتخانه خارجی صورت گرفته است تا این رویداد در سطح فراملی و بینالمللی معرفی شود.
ندیم، اظهار کرد: اتاق بازرگاین ایران نیز مکاتباتی برای حضور بازرگانان، تجار و فعالان اقتصادی 40 اتاق مشترک داشته است.
وی، اعلام کرد: طی برگزاری رویداد علمی و هنری تابلوفرش دستباف سردرود با عنوان “هنر در هنر” که از تاریخ 21 تا 24 خرداد برگزار خواهد شد، بیش از 150 نفر فعال اقتصادی و سفیر دول خارجی حضور خواهند داشت.
در ادامه هادی ابری، رئیس اتحادیه تابلو فرش دستباف سردرود، با انتقاد از کپی طرحهای ایرانی در کشورهای خارجی، به فروش تابلو فرشهای سردرود در شانگهای چین اشاره کرد و گفت: طرحهای ایرانی مربوط به ۱۵ سال قبل کپی میشوند و در چین با قیمتهایی چند برابر قیمت بازار داخلی به فروش میرسد.
ابری از ارائه تسهیلات فروش اقساطی در نمایشگاه تابلوفرش سردرود خبر داد و خاطرنشان کرد: خریداران میتوانند بدون نیاز به پرداخت کامل، از تخفیفهای ویژه در این نمایشگاه بهرهمند شوند و در مجموع تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی با نرخ ۴ درصد در اختیارشان قرار میگیرد. همچنین برای خریداران حضوری ۱۰ درصد تخفیف نیز در نظر گرفته خواهد شد.
وی با بیان اینکه نهادهای دولتی اقدامی در راستای صادرات فرش و تابلوفرش سردرود انجام نمیدهند، اظهار کرد: تنها سردرود برای برگزاری رویدادهایی در حوزه فرش و تابلوفرش ورود کرده است.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تابلوفرش دستباف و صنوف همگن شهر سردرود اظهار کرد: تولیدکنندگان تابلوفرش سردرود از دولت بابت مشکلات بیمهای، مالیات و دیگر موانع قانونی گلهمند هستند.
علی سلیمانی، رئیس اداره فرش سازمان صمت آذربایجان شرقی در خصوص ثبت جهانی تابلو فرش دستباف سردرود اظهار داشت: ما برای ثبت جهانی تابلو فرش سردرود مشکلات زیادی را تحمل کردیم و در حال حاضر در حال مذاکره برای ارائه تسهیلات قرضالحسنه ۱۰۰ میلیون تومانی با سود ۴ درصد هستیم تا از این طریق، خرید و فروش این محصول هنری ارزشمند تسهیل شود.
محمدعلی مولاخواه اصل، شهردار سردرود نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه وظیفه شهرداری آمادهسازی شهر برای بزرگترین رویداد فرهنگی-هنری این منطقه است، گفت: ما خودمان به صورت رایگان و داوطلبانه برای تبلیغات و اطلاعرسانی این رویداد تلاش میکنیم و مسیردهی، نظافت و تدارکات شهری در این مدت، بر عهده شهرداری خواهد بود. قرار است شهر به بهترین شکل برای میهمانان و بازدیدکنندگان آماده شود.
وی توضیح داد: خلاقیت و نوآوری در بافت و تولید تابلو فرش، ضریب هوشی بالا و… استعداد خاصی در میان تولیدکنندگان این هنر ایجاد کرده است.
حسن علیمحمدی، رئیس اتاق اصناف استان، با بیان اینکه سردرود به عنوان خاستگاه تابلو فرش در دنیا معرفی میشود، گفت: این نمایشگاه فرصت خوبی است تا ظرفیتهای صادراتی این هنر بومی و ملی شناسایی و توسعه یابد. برگزاری نشستها و جلسات هماندیشی در حاشیه این رویداد، میتواند مسیر توسعه این صنعت را هموارتر کند.
وی عنوان کرد: در مجموع، این رویداد قرار است نقطه عطفی در تاریخ صنعت تابلو فرش سردرود باشد که با ترکیب هنر، علم و فناوری، زمینه را برای احیای مجدد این هنر اصیل فراهم کند. صنعتگران، سرمایهگذاران و علاقهمندان در این فرصت کمنظیر، میتوانند فرصت بهدست آورده و در رونقبخشی به هنر و صنعت تابلو فرش نقشآفرینی کنند.
در پایان این نشست خبری، از پوستر رسمی این رویداد با عنوان “هنر در هنر” رونمایی شد.
به پیج اینستاگرام ، کانال تلگرام و ایتا “واژه” بپیوندید.