به گزارش واژه، دکتر سعید کریمی با اشاره به اینکه در بحث مسمومیتهای الکلی مهمترین موضوع امر پیشگیری است، گفت: این مسمومیتها نباید رخ دهد و باید با عوامل آنها برخورد جدی صورت گیردY چون این یک قتل است و تصور میکنم برخورد جدی صورت نمیگیرد که این اتفاق میافتاد. به جز موضوع وقوع مرگ به دنبال مصرف الکلهای تقلبی، افراد زیادی هم دچار نابینایی میشوند که این معضل تا آخر عمر ادامه دارد.
وی با بیان اینکه درصد محدودی از کسانی که در فاز حاد مسمومیت الکلی به مراکز درمانی مراجعه میکنند را میتوان نجات داد، اظهار کرد: با افرادی که عامدانه ارائه این الکلها را انجام میدهد باید معادل اقدام به قتل برخورد شود. آنقدر این موضوع در مراکز مختلف تکرار شده است که دیگر تنها آمار عددی بروز این مسمومیت ارزشی ندارد بلکه مهم این است که از بروز این اتفاقات جلوگیری شود. در این راستا از قوه قضائیه درخواست میکنیم برخورد با کسانی که این کار و توزیع این مواد سمی را به شکل عامدانه انجام میدهد، تشدید شود.
کریمی درباره اقدامات وزارت بهداشت در این زمینه، توضیح داد: مسمومیت الکلی تغییراتی در میزان “اسید و باز” خون ایجاد میکند و بعضا افراد با این مسمومیت احتیاج به دستگاه دیالیز، حمایت تنفسی، ونتیلاتور، بستری در ICU، تزریق داروهای مخصوص و … پیدا میکنند تا وضعیت با ثباتی پیدا کنند.
وی افزود: سپس درمانهای چند هفتهای برای آنها ادامه مییابد. موضوع مهم این است که اگر میزان الکل متانول در بدن از حدی فراتر رود، منجر به مرگ میشود و اگر افراد دیر مراجعه کنند ممکن است کار از کار بگذرد.
معاون درمان وزارت بهداشت، بیان کرد: مراکز فوق تخصصی مسمومیت به تعداد زیاد در کشور فعال است و بیمارستانهای بزرگ ما هم همگی بخش مسمومیت را دارند؛ به جز این، مراکز چشمپزشکی هم این بیماران پذیرش میکنند؛ اما در این مورد خاص مردم باید بدانند که امر پیشگیری از درمان بسیار مهمتر است.
او تاکید کرد: کار بیمارستان ارجاع بیمار و فرد مسموم به مراجع قضایی نیست و ما فقط کار درمان بیماران را انجام میدهیم؛ بنابراین تاکید میکنیم مردم در صورت بروز مسمومیت با الکل حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند.
به پیج اینستاگرام ، کانال تلگرام و ایتا “واژه” بپیوندید.