به گزارش واژه، با استفاده از این روش به سادگی می توانیم متوجه تقلبی بودن زعفران شویم.
مواد لازم تشخیص زعفران اصل
زعفران مقدار کمی
جوش شیرین۱ قاشق چایخوری
آب۱ فنجان
نحوه تشخیص زعفران اصل
مرحله اول
برای تشخیص زعفراناصل از تقلبی یک آزمایش بسیار قدیمی و ساده وجود دارد که در هر جایی می توانیم آنرا اجرا کنیم. برای اجرای این آزمایش به یک یا چند نوع زعفران، کمی جوش شیرین به عنوان محک و کمی آب نیازمندیم.
مرحله دوم
برای شروع به تعداد زعفرانهایی که داریم فنجان آماده کرده و فنجان ها را تا نیمه از آب پر می کنیم. مثلا اگر سه نوع زعفران مختلف داریم، سه فنجان آماده می کنیم. در ادامه داخل هر فنجان نصف قاشق چایخوری جوش شیرین می ریزیم.
مرحله سوم
در این مرحله با یک قاشق کوچک جوش شیرین را هم می زنیم تا به طور کامل درون آب حل شود. در ادامه از هر مدل زعفران، مقداری به فنجان ها اضافه کرده و مجددا با قاشق کمی مخلوط می کنیم تا زعفران ها رنگ بدهند.
مرحله چهارم
حالا فنجان ها را کنار می گذاریم و اجازه می دهیم رنگ زعفرانها به طور کامل خارج شود. پس از گذشت مدتی فنجان ها را بررسی می کنیم، اگر رنگ آب زرد مایل به طلایی باشد، یعنی زعفران ما اصل و با کیفیت بالا می باشد.
مرحله پنجم
در صورتی که رنگ زعفرانبیش از اندازه مایل به نارنجی باشد، یعنی از رنگ های غیر طبیعی استفاده شده و زعفرانما تقلبی می باشد. شاید تا قبل از این آزمایش فکر می کردید که رنگ نارنجی غلیظ زعفران، دلیل اصل بودن آن می باشد.
مرحله ششم
البته اگر زعفرانرا از شرکت های شناخته شده و برندهای معتبر تهیه کنیم دیگر نگرانی این را نخواهیم داشت که زعفرانمان تقلبی باشد. برای خرید فله ای زعفران و به مقدار زیاد حتما این آزمایش را انجام دهید تا از اصل بودن زعفران مطمئن شوید.