• کد خبر : 6827
  • اجتماعی
  • تاریخ انتشار : 11 آذر 1400 - 11:52 ق.ظ
  • اندازه فونت

مدیر مجتمع مس سونگون: به دنبال حل مشکلات کارگران هستیم

مدیر مجتمع مس سونگون: به دنبال حل مشکلات کارگران هستیم

مدیر مجتمع مس سونگون ورزقان با اشاره به تجمع تعداد محدودی از کارگران ۲ شرکت پیمانکاری این مجتمع گفت: به دنبال حل مشکلات کارگران هستیم تا آنها به سر کار خود باز گردند.

به گزارش واژه، جهانگیر رضوی افزود: تعداد اندکی از پرسنل ۲ شرکت پیمانکاری از مجموع حدود ۶۰ شرکت پیمانکار حاضر در فرآیند تولید و اشتغال این مجتمع، با حضور در محدوده فعالیت خود تجمع کرده بودند و مطالبات خارج از قرارداد داشتند.

وی با اشاره به پیگیری برای حل مشکل بیان کرد: خوشبختانه فرآیند تولید در کارخانجات تغلیظ مجتمع به قوت خود باقی است و امر تولید تحت تاثیر این موضوع قرار نگرفته است.

وی اضافه کرد: با رایزنی های صورت گرفته به دنبال حل مشکل هستیم تا پرسنل شرکت های پیمانکاری «آهن آجین» و «مبین» نیز به محل کار و فعالیت های خود بازگردند.

مدیر مجتمع مس سونگون تاکید کرد که مشکلات و نارسایی های محیط کار باید در قالب و چهارچوب قوانین حل شود و سلیقه های شخصی نباید در این زمینه ملاک واقع شود.

گفتنی است در مجتمع مس سونگون ورزقان حدود پنج هزار نفر به صورت نوبتی (شیفتی) کار می‌کنند که بیش از ۶۰ درصد آنها با پیمانکاران شرکت‌های خصوصی قرار داد دارند.

مجتمع مس سونگون با بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی سالیانه در ۹۰ کیلومتری شمال شرق تبریز در شهرستان ورزقان قرار دارد.

*

معدن مس سونگون ورزقان و کارخانه تولید مس سونگون ورزقان در موقعیت روستای تخریب شده سونگون (بدلیل وجود منابع معدنی) واقع در استان آذربایجان شرقی واقع شده و فاصله این کانسار از شهر تبریز ۱۳۰ کیلومتر، و از ورزقان ۳۰ کیلومتر بوده و در محدوده روستای تخریب شده سونگون ورزقان واقع است.

این معدن در یک منطقه کوهستانی با متوسط ارتفاع ۲۰۰۰ متر بالای سطح دریا واقع شده و در شمال باختری ایران بر روی کمربند مس جهانی قرار دارد. این کانسار به صورت توده نفوذی، بر روی رشته کوه‌های ارسباران (قره داغ) قرار گرفته‌است.

این رشته کوه‌ها با ۸۰ کیلومتر عرض بخشی از کمربند آندزیتی آلپ- هیمالیا می‌باشند. رشته کوه‌های مزبور از سمت شرقی از انتهای کوه‌های تالش، جنوب شهرستان گرمی شروع شده و با روند غربی – شرقی از سوی غرب به رشته کوه‌های قفقاز در جمهوری آذربایجان و ارمنستان و نیز آناتولی در ترکیه می‌پیوندد.

کانی سازی اصلی کانسار شامل کانی‌های مس و مولیبدن است و دومین تولیدکننده مس ایران می‌باشد.

ذخیره احتمالی این معدن بیش از یک میلیارد تن و ذخیره قابل استخراج آن (با توجه به اکتشافات انجام گرفته) حدود ۷۹۶ میلیون تن برآورد شده‌است که در مجموع کل ذخایر قطعی، احتمالی و ممکن در محدوده کانسار سونگون ورزقان حدود ۱/۷میلیارد تن سنگ مس با عیار ۰/۶۱٪ است.

در این معدن غیر از فلز با ارزش مس، مولیبدن، طلا، نقره و دیگر عناصر با اهمیت به صورت فلزات همراه وجود دارند. معدن مس سونگون بعد از شروع به بهره برداری به یکی از مراجع تغییر قدرت در ورزقان تبدیل شد و دلیل آن سیل بیکاران منطقه محروم بود.

 

خبرهای مرتبط