به گزارش واژه، در 25 مین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز که صبح امروز در محل عمارت ساعت تبریز برگزار شد یکی از دستور جلسهها در رابطه با شیوه نامه نامگذاری و تغییر نام معابر و اماکن عمومی شهر تبریز بود.
خبرنگار واژه جهت مشخص شدن ماجرای جنجالی امروز شورای شهر تبریز در همین راستا با حکیمه غفوری، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تبریز به گفت و گو پرداخت…
غفوری در خصوص ماجرای تبصرهی جنجالی امروز شورای شهر تبریز بیان کرد: ماجرای این تبصره به این صورت بود که در شیوه نامه جدید نامگذاری و تغییر نام معابر و اماکن عمومی شهر تبریز تبصرهای با عنوان ”کمیته نامگذاری مجاز به تولید عبارتها ، اصطلاحات و اسامی جدید ترکی برای نامگذاری نمی باشد”، آمده است.
او افزود: اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز بر این تاکید دارند که اسامی ترکی که برای معابر شهر تبریز گذاشته می شود باید نام یکی از شخصت های تاثیرگذار، وقایع مهم تاریخی، اماکن تاریخی، هویتی و مناطق طبیعی باشد.
غفوری در ادامه سخنان خود اظهار کرد: این بدین معنی است که در نامگذاریها از مفاهیم بدون ریشه و اصالت که تولید شده، استفاده نشود.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تبریز اضافه کرد: در این تبصره به این موضوع اشاره شده بود که برخیها پنداشتند اعضای کمسیون مخالف نامگذاری اسامی ترکی بر معابر هستند درحالیکه اعضا به نامگذاری ترکی دارای مفهوم و ریشه و اصیل تاکید کرده اند.
*
امروزه كمتر شهر يا روستايي وجود دارد كه معابر عمومي آن نام گذاري نشده باشد و هر كوچه و محله اي به نامي شناخته مي شود . نميتوان حتي اين فكر به ذهن خطور نمايد كه اگر نامگذاري نبود چه مسايل و معضلاتي براي ساكنان يك شهر پيش مي آمد .
قطعا مشكلات فراواني براي مردم يك شهر به وجود مي آمد و گاهي اوقات منجر به از دست دادن جانشان مي گرديد مثل مراجعه به ادارات براي بهره مندي از تسهيلات و خدمات شهري ، درخواست تاكسي تلفني ، آمبولانس ، پليس ، ارسال كالا و بسته هاي پستي ، مسافرت ، رفتن به خانه دوستان و آشنايان ، گردش و تفريح ، و ساير مواردي از اين قبيل
پس مي توان اينطور بيان كرد كه نامگذاري معابر ، ميادين و كوچه ها از حقوق شهروندي محسوب مي گردد و عدم نامگذاري يا نامگذاري نامناسب موجب تضييع حقوق شهروندي مي گردد و در زندگي شهروندي اختلال ايجاد مي كند.
نامگذاری معابر شهری از جمله مسائلی است که باید با درنظرگرفتن جوانب مختلف و ریشههای تاریخی، ملی، مذهبی، اجتماعی و فرهنگی و هنری جامعه و محترمشمردن باورهای مردم انجام شود.
علاوه بر این در نامگذاریها موارد دیگری از جمله آسان بودن اسامی برای آدرسدهی و مأنوس بودن آن برای مردم نیز رعایت میشود ولی طبعاً جلب رضایت تمام سلایق و تأمین نقطه نظرات همه شهروندان در نامگذاریها امکانپذیر نیست و بالاخره در این بین افرادی از این بابت ناراضی خواهند بود و همین امر باعث میشود تا هر از گاهی موضوع نامگذاریها مورد توجه قرار گیرد.