• کد خبر : 6016
  • اجتماعی
  • تاریخ انتشار : 12 آبان 1400 - 11:48 ق.ظ
  • اندازه فونت

اطلاعیه وزارت بهداشت درباره افرادی که جهت سفر خارجی به تزریق واکسن آسترازنیکا نیاز دارند

اطلاعیه وزارت بهداشت درباره افرادی که جهت سفر خارجی به تزریق واکسن آسترازنیکا نیاز دارند

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در اطلاعیه شماره ۵ خود در خصوص شیوه نامه جدید معاونت بهداشت اعلام کرد: افرادی که برای سفر به خارج از کشور به تزریق یک یا دو نوبت واکسن آسترازنیکا نیاز دارند از روزهای آینده می توانند با مراجعه به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور درخواست خود را ثبت کنند.

به گزارش واژه، بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، در متن این اطلاعیه آمده است:«افرادی که برای سفر به خارج از کشور به تزریق یک یا دو نوبت واکسن آسترازنیکا نیاز دارند از روزهای آینده می توانند با مراجعه به دانشگاه های علوم پزشکی کشور درخواست خود را ثبت کنند.

در هر دانشگاه علوم پزشکی کمیته سه نفره‌ای با مسئولیت بررسی درخواست‌ها وجود دارد که به افراد واجد شرایط دریافت این واکسن، ضمن اطلاع از عوارض تزریق  واکسن یادآوری ، یک یا دو نوبت واکسن آسترازنیکا افزون بر واکسن‌هایی که قبلا دریافت کردند، تزریق می‌شود.

البته تزریق واکسن‌های یادآوری بعد از اخذ رضایت از این افراد درخصوص عوارض احتمالی آن، صورت می‌گیرد.

گفتنی است با توجه به این که بین دونوبت واکسن یادآوری لازم است حداقل یک ماه فاصله وجود داشته باشد، لذا افرادی که در آینده مسافرت خارجی دارند درخواست خود را در اولین زمان ممکن به دانشگاه علوم پزشکی اعلام کنند.»

*

واکسن بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (به انگلیسی: COVID‑۱۹ vaccine) واکسن‌هایی هستند که با هدف ایجاد ایمنی اکتسابی علیه بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (کووید‑۱۹) در حال طراحی، ساخت یا تولید هستند.

اقداماتی که در گذشته به منظور تهیهٔ واکسن علیه بیماری‌های کروناویروسی مانند نشانگان تنفسی حاد و نشانگان تنفسی خاورمیانه انجام شد، باعث افزایش اطلاعات در مورد ساختار و عملکرد کروناویروس‌ها شده‌است.

این اطلاعات به دانشمندان کمک می‌کند که با سرعتی بالاتر از حد معمول، واکسن‌هایی متعدد و نوآورانه برای مقابله با کووید‑۱۹ طراحی و تولید کنند.

تا ژانویهٔ ۲۰۲۱ تعداد ۶۹ واکسن پیشنهادی در مرحلهٔ کارازمایی بالینی هستند که شامل ۴۳ واکسن در فازهای ۱ و ۲ و ۲۶ واکسن در فازهای ۲ و ۳ هستند.

در فاز ۳ چندین واکسن پیشنهادی دارای تأثیری ۹۵درصدی در جلوگیری از ابتلا به کووید-۱۹ گزارش شده‌اند. تا آوریل ۲۰۲۱ تعداد ۱۷ واکسن، حداقل از یک کشور مجوز استفاده درمانی برای تزریق و استفادهٔ عمومی را دریافت کرده‌اند.

این واکسن‌ها شامل ۲ واکسن RNA (واکسن کووید-۱۹ فایزر و واکسن کووید-۱۹ مدرنا)، ۸ واکسن ویروس غیرفعال (کروناواک،) سینوفارم، کوواکسین، کووایران برکت، کووی‌واک، Minhai-Kangtai, QazVac و WIBP-CorV و بی‌بی‌آی‌بی‌پی-کروی)، ۶ واکسن ناقل ویروسی (اسپوتنیک V، اسپوتنیک لایت، جانسون اند جانسون، Convidecia و آکسفورد-آسترازنکا) و ۲ واکسن پپتیدی (EpiVacCorona و RBD-Dimer) هستند.

 

خبرهای مرتبط