• کد خبر : 5585
  • اجتماعی
  • تاریخ انتشار : 22 مهر 1400 - 2:14 ب.ظ
  • اندازه فونت

برداشت بیش از ۷۰۰۰ تن انار از باغات آذربایجان شرقی

برداشت بیش از ۷۰۰۰ تن انار از باغات آذربایجان شرقی

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از برداشت بیش از ۷۰۰۰ تن محصول انار از باغات استان در سالجاری خبر داد.

به گزارش واژه، محمدباقر بی پروا در حاشیه جشن برداشت انار در روستای ذکیر شهرستان هوراند، در گفت‌وگو با خبرنگاران، افزود: سطح زیر کشت باغات انار در استان بیش از ۵۰۵ هکتار است که ۴۷۹ هکتار از این باغات بارور و ۲۶ هکتار نیز غیر بارور است.

وی با بیان این‌که باغات انار در سطح هفت شهرستان استان شامل جلفا، خداآفرین، میانه، هوراند، مرند، کلیبر و شبستر پراکنده است، ادامه داد: ۹۵ درصد باغات انار استان متعلق به دو شهرستان جلفا و خداآفرین بوده و جلفا با دارا بودن ۲۹۵ هکتار حائز رتبه اول و خداآفرین با ۱۸۶ هکتار دارای رتبه دوم در استان است.

وی غالب ارقام باغات انار استان را از نوع رقم گلوشاه، آق شاور، بومی ملس، بومی خاروانا، انار ترش و انار ساوه اعلام کرد و افزود: انارهای تولید شده در استان با توجه به شرایط اقلیمی از مرغوبیت بالا برخوردار بوده و دارای مزیت صادراتی هستند و به صورت تازه خوری مصرف و رب انار نیز تهیه می‌شود.

بی پروا با بیان این‌که میزان تولید سالانه انار در آذربایجان شرقی بیش از ۷۰۰۰ تن است، ادامه داد: محصولات تولیدی عمدتا به بازارهای داخلی استان  و استان‌های همجوار عرضه می‌شود.

*

اَنار، نار خوراکی الگو:نام علمی مکتوب یکی از میوه‌های درختی است که دانه‌هایی اغلب قرمز و گاهی سفید یا رنگ‌هایی بین آن دو دارد. رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه یا تقریباً زرد است؛ این میوه در معدود کشورهای جهان نظیر ایران، افغانستان، پاکستان، عراق و ترکیه کشت می‌شود به همین خاطر عضو مرغوب‌ترین میوه‌های جهان و عضو ۱۰ میوهٔ برتر جهان است.

اَنار بومی کشور ایران تا کوه‌های هیمالیا در شمال هند است و یکی از اولین گیاهان اهلی شده‌است. ایران با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن اَنار، بزرگ‌ترین تولیدکنندهٔ اَنار در دنیا بوده و هندوستان دومین کشور تولیدکننده‌است.

در ایران شهرستان بجستان ،شهرستان کاشمر ، شهرستان خلیل آباد ، شهرستان بردسکن ، شهرستان ساوه بزرگ‌ترین تولیدکنندگان اَنار هستند.

خبرهای مرتبط