به گزارش واژه، محمد حسینزاده با اعلام این خبر گفت: شهرداری تبریز بر اساس سیاستهای شورای اسلامی شهر و تعرفه عوارض محلی برای نوسازی ساختمانهای واقع در بافتهای فرسوده و حاشیهنشین تا تراکم مجاز عوارض رایگان در نظر میگیرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه لایحه تخفیفات فصلی عوارض صدور پروانه و پروندههای ماده 100 که اخیرا در شورای اسلامی شهر مصوب و به شهرداری ابلاغ شد نیز شامل این ساختمانها میشود.
حسینزاده اظهار کرد: بر این اساس شهروندانی که برای اخذ پروانههای ساختمانی در کاربریهای مختلف مراجعه میکنند، میتوانند در ماه مهر 25 درصد، آبان 20 درصد و بقیه ماهها سه درصد نسبت به ماه قبلتر، از این تخفیف بهرهمند شوند. تخفیف اخذ پروانههای ساختمانی تا پایان سالجاری اعتبار دارد و با کاهش تدریجی آن، اسفند امسال این تخفیف هشت درصد خواهد بود.
وی افزود: شهروندانی که بنا به دلایلی پرونده تخلفات ساختمانی کمیسیونهای ماده 100 و یا رای ابقا و تثبیت بنا و جریمه دارند، میتوانند به شهرداری مربوطه مراجعه کرده و از تخفیف 20 درصدی در ماه مهر استفاده کنند. این تخفیف در ماههای آینده سه درصد نسبت به ماه قبلتر کمتر میشود؛ بطوریکه در اسفند، شامل پنج درصد خواهد بود.
*
شکل گیری برخی از محلات و مناطق شهرهای بزرگ بنا به دلایل متعدد به گونهای است که با ضوابط و معیارهای شهرسازی و معماری امروز به ویژه در کلان شهرها مغایرت دارد. این بافت به مرور زمان فرسودهتر شده و علاوه بر فرسودگی ابنیه، شبکه تاسیسات شهری آنها نیز فرسوده شده و کارکردهای شهری خود را از دست می دهند.
دلایل زیادی وجود دارد که مردم ترجیح میدهند منازل خود را در این بافتها، نوسازی نکنند. نوسازی و بهسازی این نوع بافتها، توجه و اهتمام ویژه دولت و شهرداریها و همکاری مردم را میطلبد.
بافتهای فرسوده شهری، محلات فرسودهای در فضای شهری است که مسائل و پیچیدگیهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و شیوه خود را دارد .این محلات و بافتها از یک سو دارای ریشههای سکونتی ارزشمند با غنای فرهنگی، اجتماعی و معماری است و از طرف دیگر به جهت فرسودگی شدید، نبود دسترسی مناسب به خدمات شهری و بهداشتی، وجود مشکلات اجتماعی و امنیتی و آسیبپذیری در برابر زلزله، سیل و آتش سوزی و نیز عدم تطابق با زندگی امروز شهری و شهرسازی مدرن دارای مشکلات رو بنایی و زیر ساختی هستند.