به گزارش واژه، هادی ابری سردرود درخصوص تاریخ تابلو فرش بافی در سردرود اظهار داشت: بیش از 100 سال است که در این شهر پدران ما به عنوان تاریخ زنده اقدام به تابلو فرش بافی کرده اند. امروز هم نزدیک به چهار دهه است که شاهد تولید انبوه تابلو فرش در سردرود هستیم میزان تولید تابلوفرش در سردرود سه برابر جمعیت این شهر است.
ابری گفت: عمده مشتری ما امروز چین است ولی اگر تحریم ها رفع شود می توانیم مشتریان زیادی برای این تولید ارزشمند جذب کنیم. امروز خط مستقیمی بین ما و شانگهای ایجاد شده و ارز آوری خوبی از این مسیر داریم.
رئیس اتحادیه تابلو فرش سردرود نبود ارتباط دانشگاه و صنعت در گذشته را موجب خسران دانست و گفت: متاسفانه در گذشته بزرگترین نقص ما عدم ارتباط دانشگاه بوده است. امروز با ایجاد ارتباط با دانشگاه توانستیم مشکل ثبات رنگ تابلو فرش را حل کنیم. واقعیت این است که هر جا توسعه ای رخ داده پای دانشگاه آنجا دیده می شود.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما باید نیازهای جهانی را بدانیم و تولید را به سمت آن نیازها هدایت کنیم و این موضوعی است که در تفاهم نامه ما و دانشگاه به آن اشاره شده است.
ابری با بیان اینکه بیش از 80 درصد بافندگان تابلوفرش سردرود بانوان خانه دار هستند گفت: این یک شغل آبرومندانه برای کسانی است که نمی توانند و یا امکان فعالیت در مجموعه های مختلف را ندارند.
او در پاسخ به سوالی در خصوص میزان بیمه شدگان فعالان عرصه تولید تابلو فرش گفت: باعث تاسف است وقتی یک نفر به تنهایی بافندگی می کند بیمه می شود ولی وقتی دو نفر را صاحب شغل کند و به عنوان تولید کننده مطرح شود بیمه اش قطع می شود.
رئیس اتحادیه تابلو فرش دستباف با انتقاد از تعداد بیمه شدگان این عرصه گفت: بیمه اصلی ترین عامل عقب ماندگی عرصه فرش است، به واقع باید قبول کنیم کمر هنر صنعت تابلو فرش را بیمه شکسته است. متاسفانه بیشترین آمار حذف بیمه شدگان مربوط به حوزه فرش است. تنها یک درصد از فعالان عرصه فرش و تابلو فرش تنها یک درصد است.
ابری درخصوص تغییر اداره فرش از وزارت صمت به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: وقتی قرار است قالیباف را بیمه نکنند چه فرقی می کند ذیل کدام وزارت خانه باشیم، اینکه وزارتخانه تغییر کند مشکلی را حل نخواهد کرد. آنچه در برنامه هفتم توسعه آمده بیشتر نشان می دهد می خواهند این هنر صنعت فرش دستباف را از بین ببرند و تعطیل کنند.
او در پاسخ به سوالی در خصوص نبود موزه تابلو فرش گفت: هر کاری که در این حوزه انجام می شود را تولیدکنندگان تابلو فرش انجام می دهند، هیچ نهاد خاصی در این باره به ما کمک نمی کند. امروز جالب است در شهرهای استان در ایام آغاز سال هیچ نمادی از فرش در شهر دیده نمی شد، اینجا شهر و مهد فرش است ولی توجهی در این خصوص وجود ندارد. امروز بچه های سردرود خودشان در حال ساخت موزه تابلو فرش هستند و امیدواریم در آینده ای نزدیک شاهد افتتاح آن نیز باشیم.
ابری در خصوص مشکلات مختلف داخلی ایجاد شده در حوزه تابلو فرش گفت: قوانین طوری نوشته شده است که من صادر کننده به جای اینکه برای کشور کار کنم، از مبادی قانونی اقدام به حمل فرش کنم، تبدیل به قاچاقچی می شوم چون سیستم به گونه ای است که اگر درست کار کنیم سود که هیچ، هزینه تولید فرش و تابلو فرش را هم نمی توانیم به دست بیاوریم.
او تصریح کرد: اگر دولت طلب کار جامعه تابلو فرش نباشد به جرات می توانیم بگوییم تا سه برابر می توانیم تولید را بیشتر کنیم. انتظار داریم دولت تسهیل گر باشد و تبدیل به بنگاه اقتصادی نشود. دولت باید متوجه باشد رفتاری که می کند و ممکن است به تعطیلی این صنف ختم شود در حالی که برای فعالیت و ارتزاق هشت میلیون نفر دخیل در آن صنف حتی یک ریال هم هزینه نکرده است، آیا چنین صنغی در کشور وجود دارد؟
رئیس اتحادیه تابلو فرش سردرود گفت: از نظافت چی ساده کارگاه امروز به صادرکننده تبدیل شده ام اما باید در نقش قاچاقچی تابلو فرش ببریم، ارز بیاوریم و تولید بکنیم. این درست نیست. بیشتر این مشکلات از عدم وجود مدیرانی است که هیچ تخصصی در حوزه فرش ندارند.
ابری با انتقاد از وضعیت نمایشگاه فرش گفت: نمایشگاه ما را نابود کردند، ما از 30 هزار متر مربع به 7 هزار متر مربع رسیدیم، این یعنی چه؟ این دقیقا یعنی اینکه تحریم های ما داخلی است، ارتباطی به تحریم های خارجی ندارد.
او در پایان گفت: اگر تحریم های خارجی ظالمانه هم رفع شود قطعاً شرایط بهتری خواهیم داشت و فرش ارزان به چینی هایی که تبدیل به دلال فرش سردرود شده اند نخواهیم داد.
به پیج اینستاگرام ، کانال تلگرام و ایتا “واژه” بپیوندید.