• اندازه فونت
بررسی کارنامه چهارماهه نماینده ورزقان و خاروانا در مجلس؛

ارجحیت توسعه حوزه انتخابیه بر مسائل سیاسی و حاشیه‌ای

ارجحیت توسعه حوزه انتخابیه بر مسائل سیاسی و حاشیه‌ای

هفتم خرداد امسال مجلس دوازدهم در حالی کار خودش را آغاز کرد که کشور متاثر از وقایع پرواز اردیبهشت بود. پیش از آنکه مجلس کارش را آغاز کند حواشی انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری به دلیل شهادت رئیس جمهور و همراهانش باعث شد تا مجلس دوازدهم در میان حواشی کارش را آغاز کند. گرچه این حواشی تا امروز در کشور به پالیان نرسیده و هنوز برخی از نمایندگان مجلس خود را درگیر انواع انتصابات و لابی گری برای آن کرده اند اما کارنامه اقدامات برخی از جلوس کردگان بر صندلی‌های سبز بهارستان نشان می دهد آنها برای توسعه حوزه انتخابیه خود بی توجه به مسائل حاشیه‌ای در حال فعالیتند.

پایگاه خبری تحلیلی واژه: رضا علیزاده از زمان اعلام نهایی و تایید رسمی نتایج انتخابات، پیش از آنکه مجلس دوازدهم کارش را آغاز کند فعالیت هایش را شروع کرد. گفتگو با مسئولین مختلف برای شناسایی مشکلات و چالش ها اولین گام این نماینده مجلس بوده است.

نماینده ورزقان و خاروانا با وجود اینکه رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شد اما از تلاش برای پیگیری مسائل زیرساختی حوزه انتخابیه غافل نشده است.

 

احداث بزرگراه ورزقان نوردوز

در راستای اجرای بزرگراه ورزقان نوردوز که نزدیک به سه سال به دلایل مختلف راکد مانده بود با مصوبه شرکت ملی مس ایران توسط مجموعه مس سونگون تامین مالی گردیده و کار تجهیز کارگاه ها نیز در سه نقطه توسط شرکت های متعلق به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در حال اجراست. این بزرگراه بصورت ۴ بانده رفت و برگشت با عرض تقریبی هر باند ۱۲/۵ متر به طول ۶۶ کیلومتر اجرا خواهد شد.

 

توسعه راه های روستایی

وجود راه های ارتباط جاده مهمترین اصل در حوزه توسعه به شمار می رود. برابر آنچه نماینده ورزقان و خاروانا در مجلس اعلام کرده در حوزه راه های روستایی مشکلات بسیاری وجود دارد که تلاش ها برای اجرای سریعتر و بیشتر راه‌های روستایی انجام گرفته است. به نظر می رسد سال آینده تعداد راه های روستایی که در شهرستان ورزقان و خاروانا آغاز می شود به مراتب نسبت به وضعیت فعلی بسیار بیشتر باشد.

 

اقدامات زیرساختی بدون توجه به حواشی

علیزاده پس از آنکه مدیریت ارشد مجتمع مس سونگون تغییر یافت بدون آنکه دنبال حاشیه سازی باشد تعامل را در ارتباط با مدیران این مجموعه عظیم پیش گرفت. او در راه توسعه این مجموعه همراه مدیران بود تا پروژه های مهم این مجموعه به سر منزل مقصود نزدیک شود. پروژه هایی که نه تنها باعث رشد حوزه انتخابیه بلکه استان و کشور نیز خواهد شد.

 

همراهی در سرعت بخشیدن به اجرای فاز 3 تغلیظ بزرگترین پروژه معدنی کشور

به اذعان بسیاری از کارشناسان حوزه معدن باید آغاز تولید معدنی را از پروژه تغلیظ بدانیم. فاز 3 تغلیظ در معدن سونگون یکی از مهمترین پروژه هایی بود که در سالیان گذشته با کندی پیش رفته است. اهمیت اجرای این پروژه از آنجاییست که بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته مجموعه سونگون باید افزایش تولید را در دستور کار قرار دهد تا بتواند همزمان با تکمیل دیگر پروژه ها بتواند خوراک لازم مجموعه کارخانه‌های مجموعه سونگون را تامین نماید. این پروژه اکنون با پیشرفت 35 درصد و سرعت اجرایی مناسب و بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته در حال اجر است. مجموعه سرمایه گذاری صورت گرفته در این پروزه 500 میلیون یورو برآورد شده است. اهمیت اجرای این پروژه زمانی مشخص می شود که توجه داشته باشیم تمام ظرفیت فعلی مجتمع مس سونگون 350 هزار تن است که با اتمام این پروژه ظرفیت مس سونگون به 800 هزار تن خواهد رسید، یعنی فاز 3 تغلیظ 450 هزار تن ظرفیت دارد.

 

پیگیری لازم برای اجرای فاز 4 تغلیظ

فاز 4 پروژه تغلیظ در مجتمع مس سونگون دیگر اقدام مهمی است که در راستای تامین خوراک کارخانه های مختلف مجموعه سونگون با ابتکار مدیران مجموعه و به پیشنهاد رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در حال اجراست. احداث فاز ۴ تغلیظ به ظرفیت ۴۵۰ هزار تن کنسانتره نیز با پیشنهاد مجتمع مس سونگون و تصویب هیئت مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران در مرحله تکمیل اسناد و انجام مناقصه و انتخاب پیمانکار قرار دارد.

 

تولید مگالاینر در مجموعه سونگون و صرفه جویی 24 میلیون یورو

مگالاینر یکی از قطعات مهم و کلیدی در واحدهای خردایش معادن محسوب می شود با وجود آنکه این قطعه یکی از مهمترین نیازهای مجموعه معدن مس است تاکنون اقدای برای طراحی و تولید آن صورت نگرفته بود. از سوی دیگر به دلیل کم ریسک بودن خرید این قطعه در گذشته تنها به خرید آن از کشورهای دیگر توجه شده است. در ماه‌های گذشته با ریسک پذیری و در راستای کاهش نیاز به خارج مدیریت ارشد مجتمع مس سونگون با اطمینان از حمایت نماینده ورزقان و خاروانا اقدام به تولید و استفاده از این قطعات در واحد خردایش نموده است با این اقدام نزدیک به 24 میلیون یورو صرفه جویی ارزی در مجموعه اتفاق افتاده است.

 

احداث بزرگترین کارخانجات تولید کاتد مس و تغلیظ کشور

در مجتمع مس سونگون در راستای تحقق طرح تولید یک میلیون تن کاتد مس در شرکت ملی صنایع مس ایران بزرگترین کارخانه تولید کاتد مس کشور با ظرفیت 200 هزار تن در مجتمع مس سونگون در حال اجراست. این پروژه یکی از پر چالش ترین موضوعات در سال های گذشته بود که به دلایل مختلف و حواشی ایجاد شده در زمان انتخابات ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی در ورزقان به تعطیلی کشیده شده بود که با رایزنی‌های علیزاده بار دیگر فعال شده و در حال اجراست. تکمیل این پروژه به تکمیل زنجیره کامل تولید مس در سونگون کمک فراوان خواهد کرد. به اذعان بسیاری از کارشناسان این پروژه نقش کلیدی در اشتغال آفرینی در منطقه نیز خواهد داشت.

علیزاده با وجود اینکه پس از آغاز مجدد این پروژه می توانست حواشی مختلفی برای آن ایجاد کند اما سکوت پیشه کرده تا پروژه با سرعت و به دور از حاشیه مراحل اجرا و تکمیل را سپری کند.

 

نوسازی تجهیزات خط تولید کنسانتره مس با بهره‌گیری از توان تولیدات داخلی

بهره‌گیری از توان تولیدات داخلی شرکت‌های دانش‌بنیان ضمن اینکه توانسته صدها میلیارد تومان صرفه‌جویی ارزی و ریالی برای مجتمع سونگون در پی داشته باشد از سوی دیگر مشوقی برای کارآفرینی در منطقه و کشور شده است. در همین راستا خط تولید کنستانتره مس سونگون با اتکا به توان داخلی نوسازی گردیده و به چرخه تولید بازگشته است. با پیشنهاد علیزاده و عزم مدیریت مجتمع مس سونگون طی ماه های آتی نمایشگاهی از نیازمندی‌های مجتمع برگزار خواهد شد تا شرکت هایی که توان همکاری با این مجموعه را دارند وارد کار شوند.

 

احداث نیروگاه خورشیدی 300 مگاواتی با توجه به طرح های توسعه مجتمع معدن مس سونگون و نیاز بالای این مجموعه به انرژی که با توجه به وضعیت نیروگاه های کشور به نظر می رسد در آینده تامین انرژی در این معدن با مشکل جدی مواجه خواهد شد، موضوع احداث نیروگاه 300 مگاواتی خورشیدی در معدن سونگون آغاز در 6 ماه گذشته از پیشرفت مناسب برخوردار بوده است. علیزاده تمام تلاش خود را به کار بسته تا بتواند تمام حمایت های لازم را برای اتمام پروژه جذب کند.

 

کمپ ورزشی معدن مس سونگون

تشکیل باشگاه مس سونگون یکی از اقداماتی بود که رضا علیزاده در اولین دوره نمایندگی مجلس پیشنهاد آن را مطرح کرد. این باشگاه گرچه در آن سال ها به منظور رشد ورزش منطقه تشکیل شده بود اما حالا هیچ نشانی از آن در ورزقان وجود ندارد. علیزاده بارها با انتقاد از وضعیت موجود این باشگاه با حضور تیم های آن در تبریز را نا صحیح خوانده است. البته علت اصلی حضور تیم ها در تبریز، نبود امکانات مناسب برای تمرین و برگزاری مسابقه در ورزقان اعلام شده است. حالا با اجرا و تکمیل این مجموعه امیدها برای بازگشت تمام تیم های ورزشی باشگاه مس سونگون به ورزقان زنده شده است.

کار احداث کمپ ورزشی ورزقان از سال 1401 آغاز شده اما پیشرفت آن پس از آغاز کار مجلس دوازدهم با پیگیری های علیزاده بسیار قابل توجه بوده و امروز با 30 درصد پیشرفت به نظر می رسد طبق زمان بندی انجام یافته سال آینده به بهره برداری برسد.

 

راه اندازی سامانه اشتغال

با پیشنهاد مدیریت ارشد مجتمع مس سونگون و حمایت علیزاده، در راستای ایجاد شفافیت در جذب نیروی کار مورد نیاز تمام مجموعه های سونگون، طی هماهنگی های انجام یافته میان تمام ارکان تصمیم گیری در شهرستان شرکت‌های زیرمجموعه و پیمانکاران مجتمع مس سونگون مکلف به پیگیری و بررسی کلیه درخواست ها اشتغال در سامانه جذب نیروی کار هستند.

با ایجاد سامانه و شفافیت در استخدام ها اعتماد به دستگاه ها افزایش یافته و همچنین می توان به شایسته سالاری امیدوار بود.

 

آغاز پروژه شهرک صنعتی مس

پروژه ایجاد شهرک صنعتی مس به منظور ایجاد واحدهای پایین دستی در زنجیره ارزش افزوده مس در ورزقان یکی از پیشنهاداتی است که در چهار سال گذشته مورد غفلت بوده است. پس از آغاز به کار مجلس با پیگیری های گسترده علیزاده و همزمان با اجرای پروژه های مختلف توسعه مس از جمله تولید کاتد، به نظر می رسد ضرورت ایجاد این شهرک بسیار بالاتر رفته است. بر این اساس اقدامات اصلی برای تملک زمین مناسب و آغاز ایجاد زیرساخت ها آغاز شده و به نظر می رسد کلنگ احداث این شهرک صنعتی بزودی به زمین زده شود و همزمان با طرح های توسعه ای مجتمع مس سونگون به  بهره برداری برسد.

 

 

به پیج اینستاگرام ، کانال تلگرام  و ایتا “واژه” بپیوندید.

خبرهای مرتبط