به گزارش واژه، ابوالفضل فرشبافیان در گفتگو با خبرنگاران گفت: با توجه به این که پسته (طلای سبز) به عنوان یک محصول استراتژیک جایگاه ویژهای در بین تولیدات کشاورزی داشته و بخش عمدهای صادرات غیرنفتی را شامل می شود مدیریت آفات و بیماریهای پسته از اهمیت و حساسیت بسیار زیادی برخوردار است.
وی ادامه داد: پسیل معمولی پسته بلافاصله پس از متورم شدن و بازشدن جوانههای پسته در روزهای اول بهار شروع به فعالیت می کند و جمعیت آن معمولاً به طور سریع افزایش مییابد. این آفت با تغذیه از شیره نباتی برگ، جوانه و میوه، خسارت زیادی به محصول پسته وارد می آورد و علی رغم سابقه طولانی استفاده از حشرهکشهای شیمیایی در کنترل پسیل پسته متاسفانه بعلت تعدد نسل، تغییرات اکولوژیکی و مقاومت آفت نسبت به سموم شیمیایی، شاهد افزایش جمعیت و طغیانهای ادواری این آفت هستیم.
فرشبافیان افزود: پسیل معمولی یک آفت بومی در پسته کاریهای ایران و کشورهای همجوار می باشد. این حشره در حال حاضر آفت کلیدی و مهم باغهای پسته در ایران است. با توجه به چند نسلی بودن آفت هر ساله باغداران برای کنترل آفت از حشره کشهای مختلف و در دفعات متعدد استفاده می کنند، لذا با هدف کاهش مصرف آفت کش های شیمیایی و مدیریت بهتر این افت طرح های پایلوت در این شهرستان اجرا می شود.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر شهرستان اسکو با سطح زیر کشت ۸۵۰ هکتار پسته ، رتبه اول استان را داراست.
به پیج اینستاگرام ، کانال تلگرام و ایتا “واژه” بپیوندید