به گزارش واژه، «رامین آذری» روز پنجشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز تبریز، اظهار کرد: ماهانه یک هزار و ۲۰۰ پرواز در فرودگاه تبریز انجام می شود و این فرودگاه یکی از بزرگ ترین و مهم ترین فرودگاه های کشور به شمار می رود طوری که به عنوان مرکز منطقه ای و در قالب پروازهای داخلی و خارجی به هم استانی ها و مسافران استان های همجوار نیز ارایه خدمات می کند.
وی اضافه کرد: از ۲۱ شرکت هواپیمایی که در کشور فعال هستند ۱۵ شرکت پرواز منظم برنامه ای از فرودگاه تبریز به مقصدهای مختلف انجام می دهند که از این تعداد نیز ۱۰ ایرلاین در مسیر پردد تبریز – تهران برنامه پروازی منظم دارند.آذری به اهمیت فرودگاه ها در توسعه کشورها اشاره کرد و گفت: فرودگاه های زیادی در دنیا وجود دارد که موجب تغییر چهره شهرها و کشورها و توسعه همه جانبه آنها شده اند و ثابت کرده اند که فرودگاه فقط محل جابجایی مسافر نبوده و نقششان در توسعه ملموس است.
پروازهای فرودگاه تبریز در ۱۵ مسیر داخلی و خارجی انجام می شود
آذری که تعداد پروازها و مسافران جابجا شده از فرودگاه تبریز در چهار ماه نخست امسال اشاره کرد و گفت: طبق ماهنامه آماری شرکت فرودگاه های کشور که هر ماه به صورت دقیق تعداد پروازها و مسافران فرودگاه های کشور را اعلام می کند، در این مدت چهار هزار و ۵۰۱ پرواز در فرودگاه تبریز با تعداد ۵۵۱ هزار و ۱۵۶ مسافر ثبت شده و این فرودگاه از این نظر در رتبه چهارم کشوری و بعد از فرودگاه های مهرآباد، مشهد و شیراز قرار دارد.
وی ادامه داد: در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، فرودگاه تبریز از نظر تعداد نشست و برخاست هواپیما ۱۲ درصد و از نظر اعزام و پذیرش مسافر ۹ درصد رشد داشته در حالی که رتبه این فرودگاه در بهترین شرایط بین هفت تا هشتم کشوری بود.
پاسخگوی تاخیر پروازها، فرودگاه نیست
آذری به موضوع تاخیر پرواز برخی شرکت های هواپیمایی اشاره کرد و گفت: وظیفه فرودگاه ایجاد زیرساخت برای انجام پرواز است و پاسخگوی تاخیر پرواز شرکت ها، سازمان هواپیمایی کشور است و فرودگاه ها مسوولیتی در این قبال ندارند.
وی ادامه داد: ۶۰ نوع علت تاخیر برای پروازها ثبت می شود که تنها چهار مورد آن از جمله آماده نبودن باند فرود و پرواز و خراب بودن دستگاه کمک ناوبری است و به جرات می توانم اعلام کنم که سال گذشته زیر یک صدم درصد علت تاخیرها فرودگاه تبریز بود.
رتبه سوم فرودگاه تبریز در جابجایی مسافر خارجی در کشور
مدیرکل فرودگاه های آذربایجان شرقی با بیان اینکه فرودگاه تبریز رتبه سوم کشوری از نظر جابجایی مسافر خارجی را دارد گفت: در چهار ماه نخست امسال ۹۰ هزار و ۳۲۳ مسافر خارجی از طریق ۸۷۴ پرواز در این فرودگاه اعزام و پذیرش شده اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد در نشست و برخاست هواپیما رشد داشته اما در پذیرش و اعزام مسافر ۱۴ درصد افت داشته است.
آذری ادامه داد: فرودگاه تبریز از نظر عملکرد، از تمامی فرودگاه های کشور بهتر بوده و رشد تعداد پرواز ها و مسافران در آن ملموس است.
وی افزود: در موضوع پروازهای حج نیز با ۸۲ پرواز و جابجایی ۹ هزار و ۲۱۹ نفر رتبه چهارم را در کشور در اختیار داریم که نسبت به سال قبل بیش از سه برابر شده است.
رضایتمندی ۶۹ تا ۷۷درصدی مسافران از کیفیت خدمات فرودگاهی تبریز
آذری با بیان اینکه مسافرانی که از طریق این فرودگاه پذیرش و یا اعزام می شوند با شرکت در نظرسنجی، رضایت خود را از کیفیت خدمات فرودگاهی تبریز را اعلام کردند.
وی افزود: روزانه ۱۵۰ هزار نفر در این فرودگاه پذیرش یا اعزام می شوند که از این تعداد حدود ۴۰ هزار نفر در نظر سنجی میزان رضایت از کیفیت خدمات فرودگاهی شرکت کرده اند و ۶۹ تا ۷۷ درصد از این خدمات ابراز رضایت داشته اند.
آذری گفت: طبق اعلام دفتر ارزیابی عملکرد، فرودگاه تبریز در چند ماه اخیر از نظر میزان رضایت مسافران، یا اول بوده یا رتبه دوم را کسب کرده است.
ساخت ترمینال جدید فرودگاه تبریز در ۲۲ هزار متر مربع
مدیرکل فرودگاه های آذربایجان شرقی از برنامه ریزی برای ساخت ترمینال جدید فرودگاه تبریز خبرداد و گفت: این ترمینال به مساحت ۲۲ هزار مترمربع در سه طبقه و با برآورد هزینه ۱۸ هزار میلیارد ریالی ساخته می شود که ۲۱ مردادماه جاری به مشاور داده شده و امسال عملیات اجرایی آن آغاز می شود.
آذری گفت: کمبود فضای ترمینال یکی از مشکلات فرودگاه تبریز است و با بهره برداری از این فرودگاه در چهار سال آینده، این مشکل برطرف می شود.
وی با بیان اینکه امکان نصب جت وی (محل ورود و خروج مستقیم از ترمینال به هواپیما) در ترمینال فعلی با توجه به یک طبقه بودن آن وجود ندارد گفت: در ترمینال جدید این مشکل نیز برطرف شده و سه جت وی برای این ترمینال پیش بینی شده که به سوار شدن و تخلیه سریع مسافران کمک زیادی می کند.
آماده برقراری پرواز تبریز – باکو هستیم
آذری به آمادگی برقراری پرواز باکو – تبریز از فرودگاه تبریز اشاره کرد و گفت: اگر طرف آذربایجانی همکاری کند و مجوزهای لازم را بدهد می توانیم حتی ظرف چند روز این خط پروزاری را راه اندازی می کنیم.
وی افزود: مجوز این خط پروازی از سوی سازمان هواپیمایی ایران صادر شده و در صورت تمایل و علاقه طرف مقابل، این خط ایجاد خواهد شد.
وی همچنین ادامه داد: پرواز تبریز- ایروان ارمنستان نیز مدت کوتاهی است که برقرار شده است.
استقبال از سرمایه گذاران برای ایجاد خدمات رفاهی در فرودگاه تبریز
آذری گفت: از سرمایه گذارانی که تمایل دارند در بخش های اقامتی، رفاهی و آموزشی در فرودگاه تبریز سرمایه گذاری کنند استقبال می کنیم و آماده واگذاری زمین در این راستا هستیم.
وی ادامه داد: جایابی برای ایجاد مجتمع های تفریحی و آموزشی انجام شده و طرح جامعی نیز در این زمینه آماده شده است و از طریق شهرداری و سازمان میراث این موارد را پیگیر هستیم.
پروازهای فرودگاه سهند بدون قطعی ادامه دارد
مدیرکل فرودگاه های آذربایجان شرقی گفت: در ۳۶ ماه گذشته پروازهای فرودگاه سهند از فرودگاه های اقماری فرودگاه تبریز بدون قطعی برقرار بوده و اعتبارات این فرودگاه در بازه زمانی چهار سال گذشته بیش از ۴۵۰ درصد و تعداد پرواز این فرودگاه نیز ۲۵۰ درصد افزایش یافته است.
آذری گفت: علت اینکه تعداد مقاصد پروازی این فرودگاه افزایش نمی یابد نبود جایگاه سوخت است که متولی آن فرودگاه نیست و فرودگاه برای هزینه کرد در این بخش منع قانونی دارد.
وی افزود: فرماندار، نماینده مجلس، شرکت پخش فرآورده های نفتی و فرودگاه استان پیگیر رفع این مشکل هستند.
وی همچنین از دایر بودن بخش آموزش خلبانی برای هواپیماهای سبک در فرودگاه تبریز به عنوان تنها فرودگاه بین المللی کشور در این زمینه خبر داد و گفت: برای توسعه هوانوردی عمومی و با استفاده از چهار هواپیمای فوق سبک این طرح در فرودگاه در حال اجراست.
به پیج اینستاگرام ، کانال تلگرام و ایتا “واژه” بپیوندید.