به گزارش واژه ، دکتر فرزاد رحمانی با اعلام یک مصدوم در زلزله تبریز اظهار کرد: در پی زمین لرزه امروز صبح تبریز یک نفر به دنبال سقوط غیرهمتراز، مصدوم شده و این مصدوم توسط اورژانس به بیمارستان انتقال داده شد.
وی ادامه داد: پناهگیری و قرارگرفتن در جای امن هنگام زمین لرزه باید انجام شود و ترس و فرار باعث آسیب خواهد شد.
وی همچنین افزود: هنگام حوادث و بحرانها ضمن حفظ خونسردی، با القای آرامش به اطرافیان و پرهیز از هیجان و پیگیری اخبار از منابع موثق به همدیگر یاری برسانیم.
اعزام تیمهای ارزیاب هلال احمر به مناطق اطراف کانون زلزله در تبریز
معاون امداد ونجات جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی نیز گفت: برابر اعلام تیمهای ارزیاب هلال احمر تاکنون گزارشی مبنی بر واردشدن خسارت دریافت نشده است.
میرعلی آقا سیدی با اشاره به وقوع زلزله ۴.۳ ریشتری ساعت شش و ۱۸ دقیقه بامداد امروز، دوشنبه چهارم بهمن ماه در تبریز و اطراف آن به عمق ۱۴ کیلومتر اظهار کرد: به محض وقوع زلزله بلافاصله هفت تیم ارزیاب از معاونت امدادونجات استان و شعبه تبریز به کانون این زلزله در ۹ کیلومتری باسمنج شرق تبریز و روستاهای اطراف بیرق و کلوانق و همچنین شهر سردرود اعزام شدند.
وی ادامه داد: علاوه بر اعزام تیمهای ارزیاب همزمان بصورت تلفنی با شهرداران و بخشداران در ارتباط مستقیم هستیم و تاکنون گزارشی مبنی بر ورود خسارت دریافت نشده است.
*
زمینلرزه (به انگلیسی: Earthquake) یا گاهی زلزله، بومهن، لرزش و جنبش و تکان خوردن زمین است که به دلیل رهش انرژی تخلیه شده از سنگها در گسلهای پوسته زمین در مدّتی کوتاه روی میدهد. محلّی که منشأ زمینلرزه است و انرژی از آنجا خارج میشود را هایپوسنتر، و نقطهٔ بالای کانون در سطح زمین را مرکز سطحی زمینلرزه میگویند.
پیش از وقوع زمینلرزهٔ اصلی معمولاً زلزلههای نسبتاً خفیفتری در منطقه روی میدهد که به پیشلرزه معروفاند.
به لرزشهای بعدی زمینلرزه نیز پسلرزه میگویند که با شدّت کمتر و با فاصلهٔ زمانی گوناگون میان چند دقیقه تا چند ماه رخ میدهد. هرچقدر تعداد پیش لرزهها بیشتر باشد، مقدار ریشتر زمین لرزهٔ اصلی، کمتر میباشد.
در نزدیکی سطح زمین، زلزله به صورت ارتعاش یا گاهی جابجایی زمین نمایان میشود. زمانی که رومرکز در داخل دریا باشد، در صورت تغییر شکل زیاد و سریع بستر دریا باعث ایجاد سونامی میشود که معمولاً در زلزلههای بزرگتر از بزرگی هشت ریشتر اتفاق میافتد. ارتعاشات زمین باعث ریزش کوه و همینطور فعالیتهای آتشفشانی میشوند.
در حالت کلی کلمهٔ زمینلرزه هر نوع ارتعاشی را در بر میگیرد – چه ارتعاش طبیعی چه مصنوعی توسط انسان – که موجب ایجاد امواج ارتعاشی میشود. زمینلرزهها اغلب نتیجه حرکت گسلها هستند، و همینطور میتواند حاصل فعالیتهای آتشفشانی، ریزش کوهها، انفجار معدنها و آزمایشهای هستهای باشد.
نقطهٔ آغازین شکاف لرزه را کانون مینامند. مرکز زمینلرزه نقطهای در راستای عمودی کانون و در سطح زمین است.