به گزارش واژه، ابوالفضل گوزلی، هیمالیانورد کشورمان در گفتوگو با اصحاب رسانه در خصوص برنامهریزیهای صورت گرفته برای صعود زمستانی به قله ماکالو نپال اظهار داشت: بعد از گذر زمان و صعودهای ۷ هزار و ۸ هزار متری، تصمیم گرفتم بر اساس هدفی که داشتم، در زمستان امسال برای اولین بار از ایران، به قله ماکالو به ارتفاع ۸ هزار و ۴۸۵ متری در کشور نپال صعود کنم.
این کوهنورد تبریزی که از سال ۱۳۸۴ فعالیت حرفهای خود را آغاز کرده، افزود: از سال ۱۳۹۵ پروژه دریافت نشان «پلنگ برفی» را آغاز کرده و بعد از ۳ سال با صعود به ۵ قله بالای ۷ هزارمتری این نشان را دریافت کنم.
گوزلی با اشاره به صعودهای خود در سالهای گذشته ادامه داد: در هیمالیا ۱۴ قله بالای ۸ هزار متر وجود دارد که در سالهای گذشته ۲ صعود به این قلهها داشتم. قله ماکالو نیز از نظر ارتفاع در بین قلههای بالای ۸ هزار متر، در رتبه پنجم قرار دارد اما از نظر سختی، جزو اولینها است.
وی در رابطه با چگونگی انتخاب قله ماکالو برای صعود زمستانی اظهار داشت: با توجه به تجربه، آموزش و بررسیهایی که انجام دادیم، تصمیم گرفتم که اینبار صعود زمستانی به قله ماکالو داشته باشم و تلاش میکنم بهترین عملکرد را در این صعود داشته باشم.
این هیمالیانورد در رابطه با سابقه صعود خود به قلههای مرتفع خاطرنشان کرد: علاوه بر ۲ صعود به قلههای بالای ۸ هزار متر، تاکنون ۹ بار نیز به قلههای بالای ۷ هزار متر صعود کردهام. به قلههایی در گرجستان، آرارات و… نیز ۱۵ صعود داشتهام.
وی در رابطه با خاطراتی که از صعودهای قبلی خود دارد، گفت: صعودهای موفق همواره خاطرههای خوشی هستند که در طول دوران فعالیت شاهد آن بودم اما حوادثی نیز در صعودهای مختلف وجود داشته که خاطرات تلخی را رقم زده است.
گوزلی درخصوص پیشبینیاش برای صعود زمستانی به ماکالو گفت: با توجه به شرایط جوی، میزان بارشها و… مدت زمان صعود متفاوت خواهد بود اما پیشبینی ما برای این صعود ۵۲ روز است. این قله سختیهای خاص خود را دارد به صورتی که در تابستان نیز استقبال از صعود به ماکالو کم است و معمولا فقط کسانی که قصد دارند به تمام قلههای ۸ هزار متری صعود داشته باشند، این قله را انتخاب میکنند. برای مثال در بهترین شرایط، دما در مسیر صعود به این قله منفی ۳۲ درجه خواهد بود.
وی در خصوص هزینههای صعود به قله ماکالو خاطرنشان کرد: ۳۷ هزار دلار هزینه این صعود است که با توجه به زمستانی بودن آن، ۱۲ هزار دلار فقط مربوط به هزینه مجوز و چند هزار دلار نیز هزینه پرواز داخلی در کشور مقصد خواهد بود.
این کوهنورد تبریزی در خصوص سابقه صعود به ماکالو در ایران و جهان اظهار داشت: تاکنون فقط یک صعود زمستانی به این قله انجام شده که مربوط به ۱۶ سال قبل بوده و توسط ۲ نفر از لهستان و ایتالیا به صورت مشترک انجام شده است. ضمن اینکه تاکنون اقدامی از طرف ورزشکاران ایرانی برای صعود به این قله صورت نگرفته است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر استفاده از پوشاک و تغذیه خاص در این صعود خاطرنشان کرد: پوشاک بنده در این صعود ایرانی بوده و در تبریز تولید میشود. حامی مالی این صعود نیز تولیدی موتال است که از تولیدات همین تولیدی استفاده خواهم کرد. کفش خارجی و مواد غذایی نیز تولیدی کشورمان خواهد بود.