به گزارش واژه، سیدشمس الدین حسینی با اشاره به آرامش حاکم بر بازار ارز کشور، گفت: یکی از کارهای خوب آقای فرزین از روز اول در بانک مرکزی، تاکید بر گسترش بازار رسمی بوده است.
وزیر اسبق اقتصاد درباره نشانه ها و دلایل آرامش ارزی در بازار، اظهارداشت: یکی از دلایل آرامش بازار، اصلاح نرخ ارز بود که به واسطه آن شکاف قیمت بازار آزاد و بازار رسمی بسیار کاهش یافت.
به گفته حسینی، علاوه بر این بانک مرکزی توانست با حذف سیاست های مخرب قبلی، نقدینگی را نیز کنترل کند که امیدوارم این موفقیت ادامه دار باشد، افزود: در واقع بانک مرکزی توانست از این طریق، یکی از بنیان های افزایش تقاضای ارز را کنترل کند.
وی به مسئله افزایش اقتدار بانک مرکزی به عنوان یکی دیگر از دلایل آرامش ارزی کشور یاد کرد و افزود: با تقویت اقتدار بانک مرکزی، یکی از عناصر موثر در سیاست گذاری پولی ترمیم شد.
وزیر اسبق اقتصاد به توفیق دولت و بانک مرکزی در فعال سازی دیپلماسی اقتصادی و ارزی نیز اشاره کرد و بیان داشت: دولت در بخش سیاست خارجی هم فعال تر شده است. بنابراین مجموع این دلایل نشان می دهد که چرا بازار ارز در وضعیت آرامش قرار دارد.
حسینی درادامه سخنانش به موضوع ارز 4200 تومانی در دولت قبل هم پرداخت و خاطرنشان کرد: در سال 99 به استناد آمار بانک مرکزی، 11 هزار میلیارد تومان از افزایش پایه پولی ناشی از سیاست ارز ترجیحی بوده است. فرضا ارز را 24 هزار تومان از صادرکننده می خریدند و 4 هزار تومان به واردکننده می فروختند و در نتیجه به ازای هر دلار، 20 هزار تومان به پایه پولی اضافه می شد.
وی تصریح کرد: در سال 1400 نیز که 11 همت افزایش پایه پولی به 95 همت تبدیل شد، مقدار زیادی از افزایش پایه پولی به همین دلیل بود. سوال این است که اگر قیمت 4200 تومان برای ارز در سال 99 یا 1400 مناسب بود، پس چرا قیمت ارز 30 هزار تومان شد؟
حسینی افزود: مگر غیر از این بود که ما ارز 4200 تومان را وضع کردیم که بتوانیم قیمت ها را کنترل کنیم؟ که البته کنترل هم نشد. در سال 99 یا 1400، شاخص بهای تولیدکننده 100 درصد شد.
به پیج اینستاگرام ، کانال تلگرام و ایتا “واژه” بپیوندید.