وی با بیان اینکه نوار شمالی کشور بیشترین بارندگیها را طی نخستین ماه پاییز دریافت کرد، خاطرنشان کرد: هرچند مقدار بارندگیها در استانهای واقع در نیمه شمالی و نوار شمالی کشور بیشتر از سایر مناطق بوده اما خطه شمال نیز شرایط مطلوبی نداشت و مقدار بارندگیها در استانهای گیلان و مازندران نیز کمتر از حد نرمال بود. استان مازندران طی یک ماه گذشته تقریبا نصف بارش بلندمدت را دریافت کرد.
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی یادآور شد: با توجه به شرایط اقلیم کشور، بارندگیها طی مهرماه عمدتا محدود به نوار شمالی کشور بود و در بخشهای مرکزی کشور مورد انتظار نیست، با این حال بارندگی در استانهای حاشیه البرز از جمله تهران، زنجان و سمنان نیز کمتر از حد نرمال بود. میزان بارندگی در استان تهران از ابتدای پاییز تاکنون ۰.۷ میلیمتر بود در حالیکه این استان در بلندمدت ۷.۳ میلیمتر بارش دریافت میکرد.
وظیفه درباره وضعیت بارشها در آبان و آذرماه گفت: الگوهای پیشبینی حاکی از این است که آبان ماه بسیار خشک و کم بارشی پیش رو داریم و این وضعیت حداقل تا آذرماه نیز تداوم خواهد یافت. بارندگیها در آبان ماه بهشدت کمتر از نرمال خواهد بود و وضعیت بارندگی در آذرماه نیز امیدوارکننده بهنظر نمیرسد. هرچند امیدواریم که با عبور از آذر ماه و با آغاز فصل زمستان شرایط متحول شود و بارشها به حد نرمال برسد.
احتمال بارش زمستانی نرمال
وی افزود: حدود ۴۵ درصد بارندگی فلات ایران مربوط به بارشهای سه ماه زمستان است بنابراین اگر بارندگیها طی زمستان امسال در حد نرمال باشد میتوان امیدوار بود که حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد بارندگی سالانه را دریافت خواهیم کرد و خشکسالی امسال بهشدت سال گذشته نخواهد بود.
دمای کشور طی پاییز امسال تا ۱ درجه بالاتر از حد نرمال