به گزارش واژه، حجت الاسلام میرتاج الدینی، رئیس ستاد برگزاری یک صدمین سالگرد شهادت شیخ محمد خیابانی در این جلسه، روشنگری و بیدارگری را یکی از ویژگیهای این عالم برجسته اعلام کرد.
وی با برشمردن برخی از خصوصیات فردی وی، اظهار کرد: در مقابله ومبارزه با استبداد داخلی پیشگام بود و نقش مهمی در بر چیدن استبداد وشکل گیری قیام آذربایجان نقش مهمی داشت.
وی با اشاره به ایستادگی شیخ محمد خیابانی در برابر سلطه بیگانگان، افزود: شیخ محمد، فردی مقاوم بود و در برابر زیاد خواهی روسها ایستادگیها میکرد و مردم را به قیام علیه ظلم فرا میخواند.
میرتاجالدینی در ادامه با اشاره به مناقشه قره باغ پرداخت و ادامه داد: اشغالگری طبق قوانین بین الملل و اصول انسانی و اجتماعی کاری مذموم است و دولتها باید به چارچوب مرزهای قانونی شناخته شده یکدیگر احترام بگذارند.
وی با اشاره به اقدام درست و سنجیده نمایندگان ولی فقیه در چهار استان شمال غرب درباره مناقشه قره باغ، گفت: قره باغ متعلق به آذربایجان و خاک اسلام است و در این میان متاسفانه برخیها در زمین رژیم صهیونیستی بازی میکنند.
مدیرکل صداوسیمای آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به اقدام بدیع مجلس شورای اسلامی در خصوص بزرگداشت این شیخ وارسته، گفت: شخصیت شیخ محمد خیابانی مدتها است که مورد غفلت واقع شده و از اینرو برای معرفی بیشتر این شخصیت “مستند پرتره” در حدود ۴۰ دقیقه با عنوان شیخ محمد خیابانی تولید میشود.
مرتضی صفری ادامه داد: شبکه استانی سهند در نظر دارد، یک کار فاخر تولید و به مخاطب عرضه کند، همچنین به مناسبت بزرگداشت این شخصیت شهیر آذربایجان میزگردهای رادیویی و تلوزیونی تدارک دیدهایم که از امشب وارد مرحله ضبط و فیلم برداری میشود.
مسئولان دستگاههای عضو ستاد بزرگداشت یک صدمین سالگرد شهادت شیخ محمد خیابانی نیز در این جلسه، نظراتشان را در خصوص عملکرد دستگاهها و روند برگزاری همایش بین المللی بر لزوم ثبت اسناد دستی شیخ محمد در فهرست آثار ملی، چاپ و انتشار اندیشهها و رفتار مبارزاتی شیخ و گردآوری اسناد و پژوهشهای مرتبط با شیخ محمد خیابانی بیان کردند.
کنگره بین المللی گرامی داشت شهید شیخ محمد خیابانی به منظور بررسی علمی ابعاد شخصیت، اندیشه و مبارزات ضد استعماری و ضد استبدادی آن عالم مجاهد بهمن ماه امسال در تبریز و تهران برگزار خواهد شد. این کنگره در چهار محور شرح احوال و زندگی شیخ محمد خیابانی، بعد سیاسی و مبارزاتی، مبانی فکری و شعائر دینی در قیام شیخ و بعد فرهنگی و اجتماعی شخصیت وی، فرخوان مقاله داده است.