• کد خبر : 16429
  • محیط زیست
  • تاریخ انتشار : 27 بهمن 1403 - 6:23 ب.ظ
  • اندازه فونت
در سمینار «آشنایی سرمایه‌گذاران احداث نیروگاه خورشیدی با شرایط سرمایه‌گذاری» مطرح شد؛

پنجره واحد احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در اتاق تبریز راه‌اندازی شود

پنجره واحد احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در اتاق تبریز راه‌اندازی شود

رئیس اتاق تبریز در سمینار «آشنایی سرمایه‌گذاران احداث نیروگاه خورشیدی با شرایط سرمایه‌گذاری» در راستای تسریع و تسهیل فرایندها و جلوگیری از موازی‌کاری، راه‌اندازی دبیرخانه و پنجره واحد احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر را در اتاق تبریز پیشنهاد داد.

به گزارش واژه، سمینار «آشنایی سرمایه‌گذاران احداث نیروگاه خورشیدی با شرایط سرمایه‌گذاری» با حضور رئیس اتاق تبریز، مدیر سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی، معاونان اقتصادی و عمرانی استانداری آذربایجان شرقی، مدیران و نمایندگان ساتبا و ادارات برق و فعالان اقتصادی علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این حوزه در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.
بنا به درخواست رئیس اتاق تبریز و نظر مثبت معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان‌شرقی، پیشنهاد شد، دبیرخانه و پنجره واحد احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در اتاق تبریز راه‌اندازی شود و نمایندگان نهادها و سازمان‌های مربوطه روزهای مشخصی از هفته در این مرکز مستقر شده و پاسخگوی سوالات سرمایه‎‌گذاران در راستای تسریع و تسهیل فرایندها و جلوگیری از موازی‌کاری باشند.
یونس ژائله؛ رئیس اتاق بازرگانی تبریز در این سمینار گفت: ناترازی انرژی آسیب‌های بسیار جدی به بخش تولید وارد کرده و روند خلق ثروت و اشتغال در کشور را مختل کرده است.
وی با اشاره به اهتمام اتاق بازرگانی تبریز در راستای رفع ناترازی انرژی در بخش صنعت استان گفت: پس از اعلام فراخوان برای جذب سرمایه‌گذار برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی و بهره‌‌مندی از ظرفیت صندوق توسعه ملی در این زمینه، ۱۴۲ واحد برای احداث نیروگاه خورشیدی انفرادی و ۹۹ واحد برای حضور در کنسرسیوم انرژی‌های خورشیدی از ۲۰۰ کیلووات تا یک هزار مگاوات اعلام آمادگی کردند.

رئیس اتاق تبریز با اشاره به اهتمام ویژه دولت در راستای رفع ناترازی و فراهم‌سازی بسترهای سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر افزود: در حال حاضر فرصتی برای بهره‌مندی از تسهیلات صندوق توسعه ملی در راستای تامین مالی فراهم شده است.
وی از تمام نهادهای ذیربط در این زمینه خواستار همکاری برای تسهیل و تسریع فرایندها شد و افزود: در این رابطه برای جلوگیری از سرگردانی سرمایه‌گذاران، هماهنگی بین مدیران استانی و ضروری است.
ژائله بر لزوم تسریع در صدور مجوزهای سرمایه‌گذاری و همچنین تخصیص زمین برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تاکید کرد و خواستار پاسخگویی مسئولان استانی در رابطه با طولانی شدن صدور مجوزها و عقد قراردادها شد.
رئیس اتاق تبریز با تاکید بر اینکه نجات کشور توسط بخش خصوصی میسر است، تصریح کرد: اگر دولت می‌توانست ناترازی انرژی را مدیریت کند، تاکنون نتیجه داده بود، بنابراين باید بستر فعالیت بخش خصوصی را فراهم سازد تا مردم پای کار بیایند.
وی از استانداری آذربایجان‌شرقی خواست تا موانع موجود در این مسیر را با قاطعیت برطرف کند.

اهتمام دولت برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر
فرشید احمدی؛ مدیر سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی با تاکید بر اهتمام دولت در راستای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر از اعلام آمادگی این صندوق در این زمینه خبر داد.
وی در ادامه به تشریح نحوه اعطای تسهیلات و تامین مالی پروژه‌های احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر پرداخت.
احمدی با بیان اینکه در حال حاضر 250 هزار مگاوات نیروگاه‌تجدیدپذیر با حمایت صندوق در کشور راه‌اندازی شده است، گفت: به طور متوسط احداث هر 1 مگاوات برق در این بخش، نیازمند سرمایه‌گذاری 300 تا 500 هزار دلاری است.
مدیر سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی با اذعان بر اینکه قدم‌های خوبی در حوزه تامین مالی نیروگاه‌های تجدیدپذیر برداشته شده است، افزود: این صندوق تاکنون به تامین مالی 48 نیروگاه خورشیدی کمک کرده است.
وی با تاکید بر اینکه صندوق هیچ‌گونه تسهیلات به شرکت‌هایی که بیش از 20 درصد سهامشان به نام دولت است نمی‌دهد، افزود: تمام اعتبارات برای بخش خصوصی؛ تعاونی و نهادهای عمومی غیردولتی در نظر گرفته شده است.
احمدی از فراهم شدن امکان انتشار اوراق مرابحه ارزی برای پروژه‌های بزرگ خبر داد.
مدیر سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی با تاکید بر اینکه ارز کافی برای تخصیص به پروژه‌های احداث نیروگاه خورشیدی وجود دارد، گفت: عمده تامین مالی در این زمینه از طریق قراردادهای عاملیت ارزی، قراردادهای سپرده‌گذاری ارزی و ریالی و عاملیت ارزی و سپرده‌گذاری ارزی نوع 2 انجام می‌شود.

حمایت قاطع استانداری آذربایجان‌شرقی از سرمایه‌گذاران انرژی‌های تجدیدپذیر
طاهر روحی؛ سرپرست هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان‌شرقی از حمایت قاطع استانداری آذربایجان‌شرقی از سرمایه‌گذاران انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد و از سرمایه‌گذاران خواست تا در صورت بروز هرگونه مشکلی به استانداری اطلاع دهند.
وی بر لزوم تشکیل پنجره واحد برای مدیریت یکپارچه فرایندها تاکید کرد.

لزوم کاهش بروکراسی و به حداقل رساندن پروسه و مشکلات اداری
ظفر محمدی؛ سرپرست هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی از جمله محیط زیست و ادارات برق باید تمام توان خود را برای پیگیری و تسهیل این پروژه به کار گیرند.
وی با تأکید بر حمایت ویژه رئیس جمهور از این پروژه، تصریح کرد: رئیس جمهور تاکید دارد که این پروژه باید با دقت و صحت کامل انجام شود. هدف اصلی ما کاهش بروکراسی و به حداقل رساندن پروسه و مشکلات اداری است.
محمدی از تمامی دستگاه‌های ذی‌ربط خواست تا نهایت همکاری و پیگیری را داشته باشند و هیچ‌گونه کوتاهی در این مسیر نباید صورت گیرد.
وی بیان کرد: بخش خصوصی نیز باید به طور جدی پیگیر پیشرفت طرح باشد.

راهی جز ورود به تامین انرژی‌های تجدیدپذیر نداریم
یونس اکبرپورپایدار؛ رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز گفت: تعطیلی یک یا دو روز برق صنایع، باعث تحمیل فشار زیادی به صنایع شده است.
وی با بیان اینکه این میزان ناترازی زیبنده کشور نیست، تاکید کرد: ما راهی جز ورود به تامین انرژی‌های تجدیدپذیر نداریم و با توجه به شرایط موجود، تا تابستان سال آینده حداقل باید ۵۰۰ مگاوات انرژی اتفاق بیفتد.
پایدار با اشاره به اخذ مجوز ۳۰ هزار مگاوات سرمایه‌گذاری مصوبه سرمایه‌گذاری، بر لزوم همکاری مسئولان استانی در رابطه با تخصیص و واگذاری زمین در مناطق دارای امکان اتصال به شبکه برق تاکید کرد.
وی گفت: پشت بام کارخانجات فرصت مناسبی برای نصب پانل‌های خورشیدی است و واحدهای تولیدی می‌توانند از این ظرفیت برای احداث نیروگاه خورشیدی بهره بگیرند.

10 هزار هکتار اراضی برای احداث نیروگاه خورشیدی شناسایی شده است
محمدرضی الهیان؛ سرپرست اداره کل منابع طبیعی استان آذربایجان‌شرقی، در این جلسه اظهار داشت: اداره منابع طبیعی از ابتدای این پروژه همراه بوده است و تاکنون 10 هزار هکتار از اراضی مربوطه با همکاری اداره برق شناسایی شده است.
وی تصریح کرد: جلسات مرتبط با این پروژه با همکاری اداره برق و سایر ادارات ذی‌ربط برگزار شده و تاکنون حدود ۸۵۰ هکتار از اراضی به این پروژه تخصیص یافته است.
الهیان همچنین اضافه کرد: در صورتی که مشکلی در مورد تخصیص مکان وجود داشته باشد، سرمایه‌گذاران باید به اداره کل منابع طبیعی مراجعه کنند و در صورت فعالیت در شهرک‌های صنعتی، همکاری لازم با همان شهرک صورت گیرد.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری همه‌جانبه، این پروژه به بهترین نحو ممکن اجرا شود و به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در استان کمک کند.
مهین طهماسب‌پور؛ مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق، در این نشست به بررسی کاربردها و مزایای نیروگاه‌های مقیاس کوچک پرداخت.
وی به مواردی همچون دوره کوتاه احداث، بازگشت سریع سرمایه، افزایش امنیت صنعت برق و بهبود راندمان اشاره کرد.
طهماسب‌پور اظهار داشت: در حال حاضر کشور دارای ۱۵۲۰ واحد سهم انرژی تجدیدپذیر است و استان‌های کرمان، یزد و خراسان از جمله استان‌های پیشرو در این زمینه هستند.
حسن سیاهی؛ کارشناس انرژی کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز، در این جلسه به تشریح بسته‌های سرمایه‌گذاری برای احداث انواع نیروگاه‌ها با ظرفیت‌های متفاوت و جزئیات و هزینه‌های آن‌ها پرداخت و افزود: این بسته‌ها شامل نکات مهمی هستند که در پروژه‌های سرمایه‌گذاری باید به آن‌ها توجه شود.
وی انتخاب ظرفیت بهینه نیروگاه، تهیه طرح مقدماتی، دقت در انتخاب تجهیزات و مطالعه دقیق قوانین را از جمله نکات مهم عنوان کرد.

 

 

به پیج اینستاگرام ، کانال تلگرام  و ایتا “واژه” بپیوندید.

 

خبرهای مرتبط