• کد خبر : 15731
  • اجتماعی
  • تاریخ انتشار : 30 تیر 1403 - 11:57 ب.ظ
  • اندازه فونت

پشه آئدس به آذربایجان شرقی رسید

پشه آئدس به آذربایجان شرقی رسید

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از مشاهده پشه آئدس در شهرستان خداآفرین این استان خبر داد.

به گزارش واژه، بهمن نقی‌پور‌ با بیان اینکه تاکنون هیچ موردی از تب دنگی در استان گزارش نشده است اظهار کرد: وجود این پشه تا زمانی که آلوده به ویروس نباشد به معنای وجود بیماری نیست.

نقی‌پور علائم موارد خفیف تب دنگی را شبیه به آنفلوآنزا و شامل تب، سردرد، درد عضلات، درد مفاصل، درد استخوان ها، درد پشت چشم و حالت تهوع و استفراغ برشمرد و گفت: در موارد شدید بیماری، علائم می‌تواند شامل درد شدید شکمی، خونریزی از لثه و بینی، تنفس دشوار یا سریع، پوست سرد و مرطوب، افت سریع فشار خون و شوک باشد.

وی افزود: درحال حاضر ۱۵۰ مورد از تب دنگی در کشور شناسایی شده است که ۱۲ مورد آز آن‌ها محلی بوده و مابقی از کشورهای دیگر است.

وی با اشاره به اینکه محافظت بدن از گزش پشه آئدس مهم‌ترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری تب دنگی است، گفت: پوشیدن لباس‌های روشن و بلند، پوشیدن جوراب، استفاده از مواد دور کننده حشرات بر روی مناطقی از پوست که با لباس پوشیده نمی‌شود، استفاده از پشه‌بند، نصب توری روی درب و پنجره‌ها، خودداری از بازکردن پنجره‌های بدون توری، پرهیز از بیرون رفتن در ساعاتی از روز که احتمال گزش توسط پشه زیاد است مانند اوایل صبح و هنگام غروب، از روش‌های حفاظت فردی در برابر گزش پشه‌ها می‌باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد: با تخلیه و تمیز کردن مرتب ظروف محتوی آب، مانند گلدان‌های شیشه‌ای، ظروف زیر گلدان، ظروف آب پرندگان و حیوانات، تعبیه درب یا پوشاندن مخازن آب مثل تانکر، بشکه، استخر و …، جلوگیری از تجمع آب در زیر کولر، جلوگیری از ایجاد آب راکد در اطراف محل زندگی از جمله در داخل گودال‌ها و در داخل ضایعات جامد مانند ظروف رها شده، لاستیک‌ها و … می‌توان از تکثیر و زیاد شدن پشه‌ها در محل زندگی جلوگیری کرد.

خبرهای مرتبط