به گزارش واژه ، مرکز پایش کیفی هوای اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی روز دوشنبه اعلام کرد: میانگین ۲۴ ساعت گذشته شاخص آلودگی هوای تبریز براساس ذرات ۲.۵ میکرون برابر ۱۲۵ بوده است.
در وضعیتی که هوا برای گروههای حساس ناسالم است، توصیه میشود افراد مبتلا به بیماریهای قلبی یا ریوی، زنان باردار و شیرده، سالمندان و کودکان از فعالیت طولانی و سنگین در خارج از منزل خودداری کنند.
هوای تبریز از روز یکشنبه پنجم دی ماه از وضع سالم خارج شده است.
اداره کل هواشناسی استان نیز در اطلاعیه ای اعلام کرده است پایداری جو، افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا در شهرهای بزرگ و صنعتی استان به ویژه تبریز تا پایان امروز ادامه خواهد داشت.
شاخص آلودگی از صفر تا ۵۰ هوای پاک، از ۵۰ تا ۱۰۰ سالم، از ۱۰۰ تا ۱۵۰ هوای ناسالم برای گروههای حساس است و از ۱۵۰ تا ۲۰۰ نیز بیانگر ناسالم بودن هوا برای تمامی گروهها است و شاخص آلودگی بیش از ۲۰۰ نیز وضعیت بحرانی آلودگی هوا را نشان میدهد.
در حال حاضر شاخص هوا در ایستگاه های هتل مرمر ۱۴۳، میدان آذربایجان ۱۲۴ و باغشمال و میدان نماز ۱۲۱ اندازه گیری شده که ناسالم برای گروه های حساس است و شاخص در ایستگاه های بهداشت ۶۰ و آبرسان ۱۰۰ ثبت شده که قابل قبول است.
*
آلودگی هوا زمانی اتفاق میافتد که حجم زیادی از ذرات یا مواد مضر از قبیل گازها، ذرات و زیستمولکولها وارد اتمسفر کرهٔ زمین شود. آلودگی هوا مخلوطی از ذرات معلق و گازهایی است که غلظت آن به محدوده مضر برای انسان رسیدهاست که میتواند هم در داخل ساختمان و هم در خارج ساختمان باشد.
آلودگی هوای داخل ساختمان به دلیل سوزاندن منابع سوخت جامد – مانند هیزم، ضایعات محصولات کشاورزی و سرگین – برای پختوپز و گرمایش ایجاد میشود.
سوزاندن چنین سوختهایی، به ویژه در خانوارهای فقیر، میتواند منجر به آلودگی هوا و در نتیجه بیماریهای تنفسی گردد که میتواند باعث مرگ زودرس افراد شود. سازمان جهانی بهداشت آلودگی هوای داخل ساختمان را «بزرگترین خطر بهداشت محیطی در جهان» نامیدهاست.
آلودگی هوای خارج از ساختمان عامل افزایش چندین علت اصلی مرگومیر در جهان، از جمله سکته مغزی، بیماریهای قلبی، سرطان ریه و بیماریهای تنفسی، مانند آسم است