به گزارش واژه، امیر جدایی در بازدید از نمایشگاه گلیم های بافته شده زنان روستای آق گنبد اظهار کرد: این نمایشگاه در راستای توانمندسازی و مهارت افزایی جوانان و بانوان این روستا برپا شده است و با توجه به اینکه ایجاد اشتغال، کار آفرینی و ارتقای بهرهمندی و رونق بازار فروش و احیای این رشتهی هنری یکی از مهمترین اهداف این اداره به همراه بسیج سازندگی، شورای اسلامی شهر و دهیاری است، بنابراین تمامی تلاشها در راستای تحقق این امر انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: ارائهی پروانه فعالیت، کارت شناسایی انفرادی، برگزاری دوره.های آموزشی رایگان و بهرهمندی از بازار فروش سایت صنایع دستی سارای و مراکز عرضه صنایع دستی کندوان از جمله اقداماتی است که توسط این ادارهکل برای هنرمندان صنایعدستی ارائه میشود که در این راستا برای هنرمندان فعال در رشته گلیمبافی نیز این فرصت مهیا شده است.
جدایی افزود: شهرستان اسکو هنرمندان روستایی فعال صنایعدستی بسیاری دارد که در رشتههای مختلف در حال فعالیت هستند و در تلاش هستیم تا با ارائهی امکانات لازم، زمینهی فعالیت مداوم آنها را فراهم کنیم.
*
گلیم دست بافتی ساده است از تار( پنبه یا پشم) و پود (پشم) که معمولاً از پشم حیوانات اهلی بر دار افراشته بافته شده که هر منطقه طرح مختص به خود را داراست و عموماً به عنوان فرش کاربرد داشتهاست، ممکن است بافت گلیم با تغییراتی کاربردهای دیگری غیر از فرش در بین عشایر داشته باشد: از جمله نمک دان، جل اسب، نوار چادر.
شاید بتوان گفت در آسیای مرکزی، شرق اروپا و شمال آفریقا هر جا که پرورش بز و گوسفند و شتر رواج داشته و مردمانش در بافت فرش تخصص داشتهاند گلیم هم بافتهاند. مردمان ترکمن، قفقاز، ترک، عرب و… دستبافته گلیم را تولید و بکار بردهاند.
در ادبیات فارسی عموماً گلیم با زیلو یا جاجیم و… به یک معنی بکار رفتهاست ولی بهطور مشخص گلیم فرشی است که از بافتن پود بر تارهایی که بر دار افراشته تنیده شدهاست بافته میشود و از دستگاه کمکی نظیر ماسوره و… استفاده نمیشود که این مورد تفاوت گلیم با زیلو یا جاجیم و انواع دیگر ذکر شده در ادبیات میباشد.