به گزارش واژه، روحالله متفکرآزاد با اشاره به طرح سوال از وزیر نفت درمورد چرایی مازوتسوزی در نیروگاههای تبریز اظهار کرد: دربارهی مسئلهی مازوتسوزی در نیروگاههای تبریز که در مجلس اقدام و طرح سوال کردیم در کمیسیون انرژی مطرح شد و سوال خود را از وزیر نفت پرسیدیم.
وی ادامه داد: حدود یک و نیم ماه قبل این موضوع را در مجلس مطرح کرده و نامهای به وزیر نوشتم که به دنبال آن هیچ عکسالعملی از مسئولان ندیدم لذا دو هفته مهلت دادم که در اثنای این دو هفته با رئیس جمهور هم دیداری داشتم و ایشان هم توصیه کردند تا سریعاً این موضوع بررسی شود که با اتمام دو هفته سوال خود را ثبت کرده و نمایندگان استانی نیز آن را امضا کردند و این سوال در نوبت بررسی قرار گرفت که در این مدت با وزیر نفت و رئیس شرکت گاز نیز در مجلس گفتوگویی داشتیم اما بحث ما به جایی نرسید لذا قرار شد تا در کمیسیون انرژی آن را بررسی کنیم.
وی افزود: در کمیسیون انرژی موضوع مازوتسوزی نیروگاه تبریز و سهند را مطرح کردیم که خوشبختانه با یاری تمامی همکاران در کمیسیون این موضوع را به طور جدی پیگیر شدیم و همچنین نامهای را در این جلسه ارائه کردم، در آن مطرح شده بود که از ۱۶ شهریور ماه با نامهی دیسپاچینگ، نیروگاه تبریز و سهند را فک پلمب کردند در حالیکه این گاز در نیروگاههای دیگر نیز استفاده میشود که اعلام کردند طی این دو هفته، نیروگاههای دیگر را هم فک پلمب کردند.
متفکرآزاد گفت: دلیل آنها برای این اتفاق، کمبود گاز، عدم توسعهی میادین و مصرف زیاد سوخت است و من هم آن را قبول میکنم که اگر این اتفاق عادلانه باشد، ما هم اعتراضی نداریم.
وی خاطرنشان کرد: اگر بنابه مصرف مازوت در نیروگاههای کشور باشد، نباید این ظلم و تبعیض فقط متوجه نیروگاههای تبریز باشد؛ ۳۵۰ تن گوگرد بر سر مردم تبریز میریزد، گوگرد مصرف در نیروگاهها باید گوگرد یک درصدی باشد، در صورتی که مورد مصرفی در نیروگاههای تبریز و سهند، ۳ درصدی است.
وی بیان کرد: سوال بررسی شد و کمیسیون هم به ما حق داد که نباید بیعدالتی میشد و ما مطرح کردیم که اگر راهحلی ارائه ندهند این موضوع را در صحن علنی مجلس مطرح کرده و رضایت هم نخواهیم داد.
وی گفت: وزارت نفت یک هفته فرصت دارد برای مازوت سوزی نیروگاههای تبریز و سهند که حدود سه ماه است به جای سوخت گاز از مازوت با کیفیت پایین برخوردار است، راه حلهای مناسب ارائه دهد.
نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: وزارت نفت یک هفته مهلت داد تا در وزارت خانه با کارشناسانی از وزارت نفت و شرکت گاز جلسهای تشکیل شود.
وی در پایان تاکید کرد: دو پیشنهاد هم برای حل این مشکل ارائه دادیم که استقبال هم شد اما باید به صورت کارشناسی بررسی شوند که قرار شد در آن جلسه جمعبندی شود و اگر در جمعبندی این جلسه به راهحلی متناسب با رضایت و سلامتی مردم رسیدیم، اجازه نمیدهیم تا سوال به صحن علنی مجلس رود اما در غیر اینصورت سوال به صحن علنی رفته و ما تا پایان پای این موضوع هستیم.