به گزارش واژه، طوفان هبک روز یکشنبه در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی افزود: ایران، کشور بزرگ، همسایه و برادر ماست و ما از نظر جغرافیایی، تاریخی و دینی بهم وابسته هستیم.
وی ادامه داد: متاسفانه با وجود اشتراکات مهم تاریخی و جغرافیایی و دینی، در ترکیه، ایران را زیاد نمی شناسند و این خیلی بد است.
وی گفت: رمان های مشترک بین ایران و ترکیه خیلی کم است اما در اروپا اینطور نیست و بین کشورهای اروپایی ارتباطات و اشتراکات فرهنگی در قالب رمان مورد توجه قرار گرفته است، باید سعی کنیم از طریق خلق داستان های، مشترک روابط اجتماعی و فرهنگی بین دو کشور افزایش یابد.
هبک با اشاره به اینکه من در ایران خود را یک بیگانه احساس نمی کنم، اظهار کرد: تلاش می کنیم ارتباطات اقتصادی بین دو کشور افزایش یابد.
وی با اشاره به شیوع کرونا در جهان، افزود: کرونا مشکل مهمی است که ارتباطات جهانی را با مشکل مواجه کرده، به طوری که من ماه هاست خانواده ام را نتوانسته ام ببینم.
وی ادامه داد: برخی مشکلات تجاری و اقتصادی وجود دارد که به دلیل بروکراسی های اداری به وجود آمده اند و این باعث دلسردی تجار می شود؛ یک تاجر وقتی تصمیم به کاری می گیرد، به دنبال عملیاتی شدن آن است ولی وقتی سنگ اندازی می شود، از سرمایه گذاری منصرف می شود، وظیفه ما دیپلمات ها این است که این مشکلات را برطرف کنیم.
سرکنسول ترکیه در تبریز اضافه کرد: آمادگی این را داریم که برای بررسی مشکلات و رفع مسائل ماهانه یکبار با هم دیدار داشته باشیم و آنچه را که به عنوان سرکنسولگر و مدیریت ارشد استان در راستای افزایش تعاملات و تبادلات بین دو کشور می توان انجام داد، مورد بحث و بررسی قرار دهیم.
وی با اشاره به اشتراکات مهم تاریخی ، دینی و جعرافیایی دو کشور تاکید کرد: باید آمورش زبان فارسی و ترکی استانبولی در بین اقشار مختلف مردم مورد توجه قرار گیرد.
هبک گفت: اروپاییان زبان های کشورهای همسایه را خوب می دانند، ولی متاسفانه ما دو کشور دوست و همسایه از نظر ارتباطات زبانی با هم مشکل داریم، باید کتاب های سعدی و حافظ در ترکیه خوانده شود.
ابراز امیدواری استاندار آذبایجان شرقی به توسعه ارتباطات ایران و ترکیه
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این دیدار خطاب به سرکنسول ترکیه در تبریز گفت: امیدواریم با حضور شما در این استان همکاری دو کشور بیش از پیش افزایش یابد.
محمد رضا پورمحمدی افزود: مدت های طولانی است که همکاری های خوبی بین دو کشور ترکیه و جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.
وی افزود: خطه آذربایجان از استان های مهم کشور ایران است و ۲۷۰ کیلومتر مرز مشترک با جمهوری های آذربایجان و ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان دارد و فاصله آن ترکیه تنها ۱۲۰ کیلومتر است.
پورمحمدی اظهار کرد: آذربایجان شرقی از نظر صنعتی و معدنی و کشاورزی از استان های مهم کشور است به طوری که بیش از ۵ هزار کارخانه مهم صنعتی در استان وجود دارد و از نظر معدنی نیز معادن مهمی از جمله طلا و مس در این استان وجود دارد .
وی افزود: بیش از ۱۰۰ کارخانه در شهرک سرمایه گذاری خارجی آذربایجان شرقی فعالیت می کنند که بیش از ۴۰ درصد آن سرمایه گذاران ترک هستند.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: در دیدار اخیر روسای جمهوری ایران و ترکیه که به صورت ویدیو کنفرانس بر گزار شد، بر افزایش مراودات بین دو کشور تاکید شد.
وی گفت: متاسفانه شیوع کرونا باعث شده بسیاری از مراودات جهانی با مشکل مواجه شود و با باز شدن راه های هوایی
ترکیه، امید است مراودات بین دو کشور بیشتر شود.
وی گفت: علاقمند به افزایش ارتباطات با ترکیه هستیم و براین باور هستیم که ایران قوی، یعنی ترکیه قوی و بالعکس.