به گزارش واژه، با عبور کشور از پیک پنجم کرونا و لغو بخشنامه نحوه فعالیت دستگاه های اجرایی و ادارات در شرایط سه گانه هشدار ناشی از همه گیری بیماری کرونا و با توجه به عدم بازگشایی مهدهای کودک در سراسر کشور، این معاونت با درخواست ها و تماس های مکرر مادران شاغل دارای فرزند زیر شش سال روبرو شد که برای حضور در محل کار با مشکل مواجه شدند.
لذا با پیگیری های مکرر دکتر خزعلی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده و طرح موضوع در سه جلسه پیاپی هیات دولت، نامه ریاست سازمان اداری استخدامی مبنی بر مجوز استفاده از دورکاری به شماره ۴۲۵۷۳ مورخ ۱۴۰۰.۰۸.۱۲ صادر شد.
در این نامه تصریح شده است که در ارتباط با اولویت دورکاری کارکنان خانم شاغل دارای فرزند خردسال، تبصره ذیل ماده ۴ آیین نامه دورکاری شماره ۷۶۴۸۱/۴۴۷۲۶ مورخ ۱۳۸۹.۰۴.۰۸با این مضمون که “در صورت وجود چند کارمند واجد شرایط متقاضی دورکاری، مادران باردار یا دارای فرزند کمتر از شش سال و معلولین عزیز از اولویت برخوردار خواهند بود” مبنای عمل قرار گیرد.
*
زنان در ایران در طول تاریخ نقشهای زیادی داشته و از بسیاری جهات در جامعه ایران نقش داشتهاند. از نظر تاریخی، این سنت ادامه داشت که زنان در خانههای خود باشند تا بتوانند خانه را اداره کنند و فرزندان خود را تربیت کنند. در دوران پهلوی، تغییر شدیدی در جداسازی زنان ایجاد شد: کشف حجاب، حق رأی، حق تحصیل، حقوق برابر برای زن و مرد و حق داشتن مناصب عمومی. زنان از شرکت کنندگان فعال در انقلاب اسلامی بودند.
قانون اساسی ایران که پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ تصویب شد، برابر ماده ۲۰،برابری زن و مرد را اعلام میکند، در حالی که قانون حقوقی پیروی از قوانین شریعت را الزامی میکند.
طبق شرع، زنان نیمی از آنچه را که مرد میخواهد به ارث میبرند و غرامت مرگ زن نیز نصف مردان است. اما ماده ۲۱ قانون اساسی و همچنین چند قانون تصویب شده در مجلس برخی مزایا را به زنان میدهد. زنان مجاز به رانندگی، اداره امور عمومی و حضور در دانشگاه هستند. عدم استفاده از حجاب در مجامع عمومی مجازات قانونی دارد و هنگام حضور در جمع، تمام موها و پوست به جز صورت و دستها باید پوشانده شود