به گزارش واژه، به نقل از هلث، جعفری سرشار از مواد مغذی است که شامل ۵۳ درصد از مصرف توصیه شده روزانه ویتامین C بدن، ۱۰۸ درصد از دوز روزانه ویتامین A و ۵۴۷ درصد از مصرف توصیه شده روزانه ویتامین K است اما مزایا به همین جا ختم نمیشود.
نتایج تحقیقی در سال ۲۰۱۵ نشان داد که ترکیب موجود در جعفری به نام «آپیژنین» ممکن است ارتباطات عصبی را در مغز تقویت کند. این ترکیب ممکن است از حافظه، یادگیری و بهطور بالقوه در برابر زوال شناختی محافظت ایجاد کند.
علاوه بر این، نتایج مطالعهای در سال ۲۰۱۶ بیان کرد، ماده دیگری که در جعفری وجود دارد و «لوتئولین» نامیده میشود نیز ممکن است به محافظت در برابر گسترش یک نوع خطرناک سرطان سینه به نام سرطان سینه سهگانه منفی کمک کند.
اگرچه جعفری بهطور کلی وقتی به مقدار متوسط در غذا خورده شود هیچ ضرری ندارد اما مواردی وجود دارد که مصرف بیش از حد جعفری ممکن است برای سلامتی فرد خطرناک باشد. به عنوان مثال، مصرف مقادیر زیاد جعفری برای اهداف دارویی در دوران بارداری ممکن است خطرناک باشد.
کارشناسان هشدار میدهند که مصرف مقادیر زیاد جعفری در ترکیب با گیاهان دیگر در سه ماهه اول بارداری ممکن است با نقایص مادرزادی احتمالی مرتبط باشد.
همچنین خاطرنشان کردند که مصرف مقادیر زیادی جعفری ممکن است بر افرادی که مشکلات سلامتی خاصی دارند تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، به افراد مبتلا به بیماری کلیوی توصیه میشود از مصرف جعفری اجتناب کنند زیرا برخی از مواد شیمیایی موجود در این گیاه ممکن است این بیماری را تشدید کند.
علاوه بر این، افراد مبتلا به فشار خون بالا باید به میزان مصرف جعفری نیز توجه داشته باشند؛ این امکان وجود دارد که جعفری بتواند بدن را وادار به حفظ سدیم کند و در نتیجه سطح فشار خون را افزایش دهد برعکس، جعفری ممکن است سطح قند خون را نیز کاهش دهد و بهطور بالقوه خطری برای افراد مبتلا به دیابت ایجاد کند.
همین اثر میتواند بر افرادی که تحت عمل جراحی قرار میگیرند نیز تأثیر بگذارد بنابراین، توصیه میشود افرادی که در آینده عمل جراحی دارند، مصرف جعفری را ۱۴ روز قبل از عمل متوقف کنند.