• کد خبر : 16976
  • اقتصادی
  • تاریخ انتشار : 18 تیر 1404 - 9:42 ب.ظ
  • اندازه فونت
با ثبت ۴۸.۷ میلیون دلار تراز تجاری مثبت؛

رشد قابل توجه صادرات از منطقه آزاد ارس در سه ماه ابتدایی سال

رشد قابل توجه صادرات از منطقه آزاد ارس در سه ماه ابتدایی سال

در تازه‌ترین گزارش منتشر شده از عملکرد تجاری مناطق آزاد، شاهد رشد قابل توجه تراز تجاری منطقه آزاد ارس در سه‌ماهه نخست سال جاری هستیم؛ رشدی که حکایت از افزایش چشمگیر صادرات و بهبود شاخص‌های اقتصادی در این منطقه دارد.

به گزارش واژه، خبرگزاری فارس نوشت؛ تراز تجاری که نشان‌دهنده تفاوت ارزش صادرات و واردات است، از شاخص‌های کلیدی تحلیل عملکرد اقتصادی و پتانسیل‌های تجاری مناطق آزاد به‌شمار می‌آید و بر اساس آمار اعلام شده، تراز تجاری منطقه آزاد ارس در سه ماه ابتدایی سال با ثبت ۴۸.۷ میلیون دلار مثبت است.

منطقه آزاد ارس با صادرات ۷۷.۹ میلیون دلار کالا و خدمات و واردات ۲۹.۲ میلیون دلار طی سه ماه ابتدایی سال جاری، تراز تجاری مثبت ۴۸.۷ میلیون دلاری را ثبت کرده است.

درحالی که مجموع صادرات کالا و خدمات به خارج از کشور در سه ماهه ابتدایی سال گذشته ۳۴.۲ میلیون دلار ثبت شده بود، این آمار در مدت مشابه سال جاری با رشد چشمگیر به عدد ۷۷.۹ میلیون دلار افزایش یافته است.

بررسی عملکرد صادرات خردادماه ۱۴۰۴ این منطقه نیز نشان می دهد که مجموع میزان صادرات در خرداد ماه ۲۹.۱ میلیون دلار به ثبت رسیده است.

منطقه آزاد ارس، یکی از مناطق مهم تجاری و اقتصادی کشور است که به دلیل موقعیت جغرافیایی و استراتژیک خود، نقش قابل توجهی در تجارت، صادرات و واردات ایفا می‌کند. این منطقه در شمال غربی کشور و در مرز مشترک با ارمنستان، آذربایجان و نخجوان قرار دارد که آن را به یکی از مهم‌ترین کریدورهای تجاری و ترانزیتی ایران تبدیل کرده است.

بنا به گفته کارشناسان امر، اعطای مشوق‌های مالیاتی، کاهش بروکراسی ها، تسهیلات بانکی ویژه واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاری گسترده در حوزه انرژی، صنایع غذایی، کشاورزی، گلخانه ها، پتروشیمی و ماشین‌آلات، موجب افزایش ظرفیت تولید و صادرات منطقه شده است. همچنین ایجاد زنجیره کامل از تولید تا صادرات، برندینگ محصولات منطقه آزاد ارس در بازارهای بین‌المللی و رعایت استانداردهای جهانی، نقش بسزایی در جذب مشتریان جدید و افزایش صادرات داشته است.

طی چند ماه اخیر نیز مذاکرات وسیعی با کشورهای همسایه صورت گرفته که سهم مهمی در افزایش صادرات صنایع منطقه داشته است و با ادامه روند کنونی و اجرای برنامه‌های توسعه‌ای، پیش بینی می شود رشد تراز تجاری منطقه در نیمه دوم سال نیز تداوم پیدا کند و ارس همچنان به‌عنوان یکی از پیشرانان اقتصاد صادرات محور کشور مطرح باشد.

 کاهش زمان ترخیص کالا، راه‌اندازی سامانه اینوست ارس، بهبود فرآیندهای اداری و همکاری نزدیک با گمرک جمهوری اسلامی، باعث افزایش رضایت فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان و تسریع صادرات کالا از منطقه شده است.

خبرهای مرتبط