به گزارش واژه، بهمن نقی پور روز پنجشنبه در بازدید از شبکه بهداشت و درمان شهرستان هشترود با بیان اینکه دریافتکنندگان آسترازنکا برای نوبت سوم واکسن پاستوکووک بزنند، افزود: این موضوع بر اساس اعلام و بخش نامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت می گیرد تا متقاضیان تزریق برای نوبت سوم بییشتر در انتظار نباشند.
وی با تاکید بر بحث پیگیری جدی افراد واکسن نزده در سطح استان، خواستار حضور آحاد مردم برای تزریق نوبت سوم واکسن های خود شد.
نقی پور ادامه داد: بر همین اساس مراکز واکسیناسیون در تمامی شهرها و بخش های آذربایجان شرقی آماده ارایه خدمات به مردم استان هستند.
وی در نشستی با مسئولین شبکه بهداشت و درمان شهرستان هشترود، ضمن بررسی مسائل شبکه بهداشت و درمان این منطقه، برای حل مسائل و مشکلات شبکه قول مساعدت و پیگیری داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ضمن قدردانی از تلاش ها و خدمات مدیران و کارکنان شبکه بهداشت و درمان هشترود، در حل و فصل مسایل و مشکلات بیمارستان امام حسین(ع) این شهرستان تاکید و اضافه کرد: این مشکلات از طریق وزارتخانه پیگیری خواهد شد.
گفتنی است ۹۲ درصد جمعیت استان دُز اول، ۸۳ درصد دُز دوم و ۲۱.۵ درصد نیز دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
*
واکسن کووید-۱۹ آکسفورد–آسترازِنِکا، (به انگلیسی:Oxford–AstraZeneca COVID-19 vaccine) با شناسهٔ AZD1222، یک واکسن کووید-۱۹ است که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعهداده شده و از راه عضلانی تزریق میشود. این واکسن، با استفاده از آدنو ویروس ChAdOx1 شامپانزه به عنوان ناقل ویروسی ساخته شدهاست. این واکسن از دسامبر سال ۲۰۲۰، در حال انجام تحقیقات بالینی فاز III بودهاست.
واکسن آکسفورد-آسترازنکا، بهصورت دو دوز نیم میلیلیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق میشود. دوز دوم نیز پس از ۶ تا ۱۲ هفته از دوز نخست، تزریق میشود. اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد میرسد. این واکسن، ایمنی بالایی داشته و اثرات جانبی آن مانند درد محل تزریق، سردرد و تهوع، ناچیز بوده و عموماً طی یک تا چند روز، رفع میشوند.