پایگاه خبری تحلیلی واژه | قطع درختان باغ گلستان بدون هماهنگی با شورای شهر، بحران اعتماد عمومی و ضعف حکمرانی مشارکتی را در بُعد جامعهشناختی به نمایش میگذارد. شهروندان شوراهای محلی را به عنوان نمایندگان خود برمیگزینند تا در تصمیمات کلان شهری مشارکت داشته باشند و نادیده گرفتن نقش شوراها در تصمیمات حساس میتواند به تضعیف دموکراسی محلی و ایجاد احساس ناتوانی و بیاعتمادی در شهروندان منجر شود. این مسأله شهروندان را از فرآیندهای تصمیمگیری شهری دور کرده و نارضایتی اجتماعی را تشدید میکند.
باغ گلستان یکی از مهمترین و قدیمیترین پارکهای شهری، نه تنها یک فضای سبز است، بلکه بخشی از تاریخ و هویت فرهنگی شهر تبریز محسوب میشود. این باغ به عنوان یکی از عناصر اصلی فضای عمومی، نقشی حیاتی در زندگی اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی شهر داشته است. قطع درختان کهنسال این باغ، نهتنها به فضای سبز آسیب میزند، بلکه بخشی از حافظه جمعی مردم تبریز را از بین میبرد و حس تعلق به شهر و هویت تاریخی آن را تضعیف میکند. این اقدام میتواند باعث گسست فرهنگی و کاهش وابستگی شهروندان به فضاهای عمومی شود.
همچنین قطع درختان قدیمی باغ گلستان بدون مطالعه و برنامهریزی دقیق نشاندهنده بیتوجهی به مسائل کلان شهری و عدم پاسخگویی مدیریت شهری به مطالبات عمومی است. در شرایطی که بحرانهای زیستمحیطی در سطح جهانی مورد توجه هستند، چنین اقداماتی میتواند نشانهای از بیکفایتی و فقدان آیندهنگری در مدیریت شهری باشد. این تصمیمات نه تنها اکوسیستم شهری را مختل کرده و به سلامت جسمی و روانی شهروندان آسیب میزند، بلکه بیتوجهی به نظرات کارشناسان و گروههای مردمی، احساس انزوا و نادیده گرفتن حقوق شهروندی را تشدید میکند.
به پیج اینستاگرام ، کانال تلگرام و ایتا “واژه” بپیوندید.