به گزارش واژه، آسیا اولین قارهای است که رقابتهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ در آن آغاز شد. در مرحله نخست ۱۲ تیم حضور یافتند و در پایان تیمهای مغولستان، سریلانکا، بنگلادش، مالزی، کامبوج و گوآم به مرحله نهایی صعود کردند. در دور دوم ۳۴ تیم دیگر آسیا از جمله تیم ايران اضافه شدند. مراحل اول و دوم گروهی بخشی از مقدماتی جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ نیز محسوب شد و بنابراین تیم قطر – میزبان جام جهانی و مدافع عنوان قهرمانی جام ملتهای آسیا – نیز در آن شرکت کرد.
در پایان دور دوم ۱۲ تیم صعود کردند که در دو گروه ۶ تیمی رقابت خواهند کرد. مسابقات دور دوم به صورت رفت و برگشت، اما متمرکز برگزار شد و دور سوم نیز به همین صورت برگزار خواهد شد. در پایان دور سوم از هر گروه تیمهای اول و دوم مستقیما به جام جهانی صعود میکنند و تیمهای سوم هر گروه با هم روبرو شده و برنده این مصاف به مرحله پلی آف بین قارهای با راه خواهد یافت. مرحله نهایی تا ۹ فروردین ۱۴۰۱ ادامه خواهد یافت. سید بندی تیمها بر اساس رده بندی فیفا در ماه ژوئن در نظر گرفته شده است. برنامه هفته اول دور سوم به این شرح اعلام شد:
** پنجشنبه ۱۱ شهریور:
* گروه اول:
کره جنوبی – عراق در سئول
ايران – سوریه (ساعت ۲۰:۳۰ – در ورزشگاه آزادی تهران – داور: ریوجی ساتو از ژاپن)
– تیمهای ملی فوتبال ایران و سوریه تا کنون ۲۸ بار به مصاف هم رفته اند که تیم ایران ۱۶ بار و سوریه یک بار به برتری رسیده اند. در این دیدارها ايران ۴۶ پل و سوریه ۱۳ گل به ثمر رسانده اند. تیم ایران یک بار نیز به مصاف تیم الفتوه سوریه رفته است.
در دیدارهای ایران برابر سوریه علی دایی و جواد نکونام با ۴ گل بهترین گلزنان ایران بوده اند و پس از این دو، علی کریمی، آرش برهانی، سردار آزمون و مهدی طارمی با ۳ گل سوم مشترک هستند.
امارات – لبنان در دبی
* گروه دوم:
ژاپن – عمان در سوئیتا
استرالیا – چین در دوحه قطر
– به علت مشکلات سیاسی دو کشور دیدار دو تیم در دوحه برگزار میشود.
عربستان – ویتنام در ریاض
– برنامه ادامه مسابقات ایران در دور سوم به این شرح است:
مسابقه دوم: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ مهمان عراق
مسابقه سوم: ۱۵ مهر ۱۴۰۰ مهمان امارات
مسابقه چهارم: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ میزبان کره جنوبی
مسابقه پنجم: ۲۰ آبان ۱۴۰۰ مهمان لبنان
مسابقه ششم: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ مهمان سوریه
مسابقه هفتم: ۷ بهمن ۱۴۰۰ میزبان عراق
مسابقه هشتم: ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ میزبان امارات
مسابقه نهم: ۴ فروردین ۱۴۰۱ مهمان کره جنوبی
مسابقه دهم: ۹ فروردین ۱۴۰۱ میزبان لبنان
——–
– تیم ایران پیش از این در مرحله دوم، ۲ – ۰ و ۳ – ۱ بر هنگ کنگ و با ۱۴ و ۱۰ گل بر کامبوج پیروز شد و با یک گل از بحرین و ۱ – ۲ از عراق شکست خورد و ۳ – ۰ بحرین و ۱ – ۰ عراق را مغلوب کرد و با ۱۸ امتیاز به عنوان تیم اول صعود کرد.
——-
– در جدول گلزنان مقدماتی جام جهانی در قاره آسیا، علی مبخوت از امارات با ۱۱ گل صدرنشین است و تاکومی مینامینو از ژاپن با ۹ گل در رده دوم قرار گرفت. یویا اوزاکو و وو لی از چین با ۸ گل سوم مشترک هستند و عمر السومه از سوریه، الدار شاهمرادوف از ازبکستان، کریم انصاری فرد و سردار آزمون از ایران با ۷ گل در رده پنجم مشترک قرار گرفته اند.
——-
در جام جهانی ۲۰۲۲ با وجود میزبانی قطر، سهمیهای از قاره آسیا کاسته نمیشود و سهمیه این قاره با احتساب پلی آف ۴.۵ تیم خواهد بود. این برای اولین بار است که آسیا حداقل میتواند ۵ و حداکثر ۶ تیم در جام جهانی داشته باشد.