به گزارش واژه، صفر نصراله زاده در سیامین نشست هیأت اندیشهورز آذربایجان شرقی که با موضوع حاشیهنشینی در استان برگزار شد، اظهارکرد: توسعهی فرهنگی زمینهساز توسعهی اجتماعی و سیاسی و در نهایت توسعهی اقتصادی است که این فرآیند توسعه موجب کاهش آسیبهای حاشیه نشینی و جلوگیری از گسترش آن میشود.
وی، ضمن تأکید بر اهمیت علم و جایگاه والای آن در توسعهی جامعه و ضرورت تبیین و انعکاس عملکرد دانشگاهها افزود: نگرش و نگاه مثبت به علم، زمینهی ورود محققین و دانشمندان را به مسائل مختلف فراهم میکند؛ چنانچه به همّت دانشمندان و پژوهشگران کشورمان توانستیم رتبهی ۶۱ فناوری و ۱۵ تولید علم در جهان و موفقیتهای متعدد در زمینهی سلولهای بنیادی، فناوری نانو و امور نظامی و دفاعی را بدست بیاوریم.
نصراله زاده افزود: درخواست ما از مسئولین جامعه این است که در عمل، زمینهی ورود دانشگاهها را به معضلات اجتماعی و تحقیقات بین رشتهای فراهم کنند و یقین دارم به همت همین دانشگاهیان، نیازهای جامعه سنجیده و راهکار و ایدههای علمی و عملی جهت حل معضلات ارائه خواهد شد.
رئیس دانشگاه تبریزهمچنین با اشاره به راهاندازی معاونت فناوری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ایجاد سامانهی متمرکز نیازها و ایدهها در دانشگاهها افزود: بهزودی شاهد راهاندازی این سامانه در دانشگاه تبریز نیز خواهیم بود تا مسئولین اجرایی و بخشهای تولید، صنعت و خدمات جامعه نیازهای خود را در زمینههای مختلف علمی، فناوری، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بیان کنند تا دانشگاه تبریز با استفاده از پتانسیل غنی اعضای هیأت علمی و دانشجویان پژوهشگر، ایده و راهکار مناسب را برای حل آنها و توسعهی همه جانبه جامعه ارائه دهد.
ضرورت ورود دانشگاهها در رفع مسائل مربوط به حاشیه نشینی
در ادامه این جلسه تراب محمدی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجانشرقی نیز با اشاره به فعالیت و دستاوردهای دستگاههای مختلف اجرایی، دفاتر تسهیلگری و پایگاههای مقاومت بسیج در زمینهی معضل حاشیه نشینی، بر ضرورت ورود دانشگاهها و ارائهی راهکار جهت حل مسائل تاکید کرد و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب را راهگشای حل مشکلات کشور توصیف کرد.
برنامهریزی علمی و توسعه اقتصادی راهکار اصلی کاهش مشکلات حاشیهنشینی
استاد دانشکده حقوق و علوم اجتماعی دانشگاه تبریز به تبیین علمی تاریخچهی ۶۰ ساله بهوجود آمدن و گسترش حاشیه نشینی پرداخت و افزود: از سال ۱۳۴۰ توسعهی نامتوازن مناطق مختلف کشور، ضعف مدیریتها، نادیده گرفتن اقتصاد کشاورزی، گسترش اقتصاد مبتنی بر نفت و صنعت مونتاژی موجب گسترش این پدیده در کشور و شهر تبریز شده است.
حسین بنی فاطمه ادامه داد: اکثر حاشیه نشینها با امید به آیندهی بهتر و زندگی با رفاه بیشتر به شهرها مهاجرت کردند اما بهدلیل اینکه شهر پتانسیل و قدرت پذیرش این تعداد مهاجر را ندارد، بهناچار در بخشهای حاشیه شهر ماندگار شدند و برنامهریزی علمی و توسعهی اقتصادی راهکار اصلی کاهش مشکلات است.
ارائهی گزارش عملکرد سپاه عاشورای و نیروی انتظامی در خصوص حاشیه نشینی، آسیبها، راهکارها و همچنین اقداماتی که این سازمانها در سالهای اخیر انجام دادهاند از مباحث دیگر این جلسه بود.