• کد خبر : 6114
  • اجتماعی
  • تاریخ انتشار : 15 آبان 1400 - 4:00 ب.ظ
  • اندازه فونت

تعیین زمان تزریق دز سوم واکسن کرونا سالمندان

تعیین زمان تزریق دز سوم واکسن کرونا سالمندان

اپیدمیولوژیست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: واکسیناسیون را باید جدی بگیریم تا بتوانیم در ۸۵ درصد جامعه ایمنی کامل ایجاد کنیم.

به گزارش واژه، بابک عشرتی اپیدمیولوژیست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی  در خصوص تعیین زمان تزریق دز سوم واکسن کرونا سالمندان اظهار کرد: خیز پنجم کرونا ادامه دارد، اما همه استان‌ها به طور یکسان در منحنی اپیدمیولوژی قرار ندارند و برخی عقب‌تر و برخی جلوتر هستند.

او با اشاره به اینکه آنچه که ما را نگران می‌کند کندتر شدن روندکاهش ابتلا به بیماری کرونا است افزود: اگر شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت نکنیم روند کاهشی تبدیل به افزایشی می‌شود و موج ششم شکل می‌گیرد.

عشرتی با بیان اینکه بهترین سلاح برای مقابله با کرونا واکسیناسیون است افزود: باید با رعایت فاصله‌های اجتماعی و پرهیز از دورهمی همچنان به ماسک زدن ادامه دهیم.

اپیدمیولوژیست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه سالمندانی که از دز دوم آن‌ها چهار ماه گذشته است می‌توانند دز سوم را تزریق کنند خاطرنشان کرد: بحث واکسیناسیون دانش آموزان جدی است، زیرا مدارس باید به شرایط عادی بازگردندند و تعطیلی آن‌ها بیش از این به صلاح نیست.

*

واکسن بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (به انگلیسی: COVID‑۱۹ vaccine) واکسن‌هایی هستند که با هدف ایجاد ایمنی اکتسابی علیه بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (کووید‑۱۹) در حال طراحی، ساخت یا تولید هستند.

اقداماتی که در گذشته به منظور تهیهٔ واکسن علیه بیماری‌های کروناویروسی مانند نشانگان تنفسی حاد و نشانگان تنفسی خاورمیانه انجام شد، باعث افزایش اطلاعات در مورد ساختار و عملکرد کروناویروس‌ها شده‌است.

این اطلاعات به دانشمندان کمک می‌کند که با سرعتی بالاتر از حد معمول، واکسن‌هایی متعدد و نوآورانه برای مقابله با کووید‑۱۹ طراحی و تولید کنند.

تا ژانویهٔ ۲۰۲۱ تعداد ۶۹ واکسن پیشنهادی در مرحلهٔ کارازمایی بالینی هستند که شامل ۴۳ واکسن در فازهای ۱ و ۲ و ۲۶ واکسن در فازهای ۲ و ۳ هستند.

در فاز ۳ چندین واکسن پیشنهادی دارای تأثیری ۹۵درصدی در جلوگیری از ابتلا به کووید-۱۹ گزارش شده‌اند. تا آوریل ۲۰۲۱ تعداد ۱۷ واکسن، حداقل از یک کشور مجوز استفاده درمانی برای تزریق و استفادهٔ عمومی را دریافت کرده‌اند.

این واکسن‌ها شامل ۲ واکسن RNA (واکسن کووید-۱۹ فایزر و واکسن کووید-۱۹ مدرنا)، ۸ واکسن ویروس غیرفعال (کروناواک،) سینوفارم، کوواکسین، کووایران برکت، کووی‌واک، Minhai-Kangtai, QazVac و WIBP-CorV و بی‌بی‌آی‌بی‌پی-کروی)، ۶ واکسن ناقل ویروسی (اسپوتنیک V، اسپوتنیک لایت، جانسون اند جانسون، Convidecia و آکسفورد-آسترازنکا) و ۲ واکسن پپتیدی (EpiVacCorona و RBD-Dimer) هستند.

بسیاری از کشورها اولویت دریافت واکسن را به گروه‌های جمعیتی با خطر بالا مانند افراد مسن و افراد در معرض ابتلا مانند کادر درمانی اختصاص داده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان

خبرهای مرتبط