به گزارش واژه، مسعود سعادتی به مناسبت بازگشایی سال تحصیلی جدید در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تبریز با اشاره به همزمانی هفته دفاع مقدس و آغاز سال تحصیلی، اظهار کرد: برنامههای ویژهای برای گرامیداشت هفته دفاع مقدس در مدارس و همزمان با بازگشایی مدارس در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش از این بابت که موضوع تعلیم و تربیت به طور مستقیم با آینده و سرنوشت یک جامعه ارتباط دارد از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: تعلیم و تربیت دانش آموزانی با آیندهی درخشان بدون آموزش و پرورشی که همهی افراد جامعه بتوانند در کنار مربیان مسائل خود را بیان کنند، امکان پذیر نخواهد بود.
سعادتی بیان کرد: گذر از دورهی کرونا برای آموزش و پرورش با چالشهای بسیاری همراه بود به طوریکه بازگشایی مدارس پس از دوسال تحصیلی غیرحضوری خلعهایی در حوزهی آموزش و فرهنگی را بین دانش آموزان ایجاد کرده است که ضعف ما در برخی از موضوعات پس از این مدت هنوز هم برطرف نشده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان تاکید کرد: نام و یاد شهید آیت الله آل هاشم که همواره پشتیبان آموزش و پرورش استان بوده را گرامی میداریم.
وی بیان اینکه ۷۴۴ هزار دانش آموز از مهر ماه سال جاری وارد مدارس آذربایجان شرقی خواهند شد گفت: از این تعداد ۶۰ هزار نفر پایه اولی هستند و ۳۰ هزار معلم هم کار تدریس را شروع خواهند کرد.
وی افزود: سال جاری علارغم برخی نگرانی و گلایهها ۵۰۰ مدرسه در آذربایجان شرقی آمادهی آغاز سال تحصیلی جدید بوده و سال جاری از لحاظ ثبت نام دانش آموزان بهترین سال تحصیلی را پیش رو داریم.
سعادتی با تاکید بر اینکه ۸۰ درصد ثبت نام دانش آموزان بدون حضور اولیا انجام گرفته است، گفت: بیش ۹۸ درصد ثبت نام دانش آموزان ابتدایی به پایان رسیده است، ما روشی که به کار گرفتهایم تا با کمترین مشکل ثبت نام صورت گیرد و اولیا با کمترین مسائل اداری روبرو شوند.
وی با اشاره به موضوع کمبود معلم در استان اظهار کرد: استان آذربایجان شرقی در طول سه سال گذشته بیشترین استخدام در تاریخ آموزش و پرورش را داشته و برای سالهای آتی نیز این روند ادامه خواهد داشت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی جزو پنج استان برتر کشور از لحاظ جذب معلمین بوده است، سال جاری ۲۶۰۰ معلم جدید وارد چرخهی تعلیمی آموزش و پروش استان شده و هیچ کلاس بدون معلمی در آذربایجان شرقی وجود ندارد.
وی در خصوص سرویس مدارس بیان کرد: طبق آئین نامه اجرایی حمل و نقل دانشآموزی، جزو امور محوله به شهرداریها قرار گرفت، برهمین اساس، شهرداریها و دهیاریها مسئول اجرای آئین نامه جدید مصوبه هیئت وزیران بوده و طبق آییننامه جدید اجرایی حمل و نقل دانشآموزان، هر گونه دخالت مدیر یا سایر مسئولان و عوامل مدرسه یا ادارات کل آموزش و پرورش در حوزه حمل و نقل دانشآموزی خارج از موارد تعیین شده در آییننامه یا انعقاد قرارداد بین مدارس با پیمانکاران سرویس مدارس ممنوع است.
سعادتی اضافه کرد: آموزش و پرورش به تنهایی توان رسیدگی به ترییت دانش آموزان را ندارد بلکه از والدین و ارگانهای فرهنگی در این زمینه درخواست همکاری دار..
وی تشریح کرد: سرانهی ورزشی مدارس استان نسبت به دو سال گذشته یک ونیم برابر شده و در این مدت ۱۰۷ فضای ورزشی روباز ایجاد شده و ۳۶۰ کلاس درس جدید در ۶ ماه اخیر به مجموع کلاسهای استان اضافه شده که نقش خیرین در این موضوع چشمگیر است.
وی ابراز کرد: از تمامی دستگاهها و ارگانهایی که همواره در بخث تعلیم و تربیت دانش آموزان کنار آموزش و پرورش استان بودهاند تشکر کرده و از صداوسیمای استان خواهان همکاری بیشتر با آموزش و پرورش هستیم.