• کد خبر : 15909
  • فرهنگی
  • تاریخ انتشار : 6 شهریور 1403 - 8:23 ب.ظ
  • اندازه فونت
عضو اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسه های آموزش عالی غیرانتفاعی کشور عنوان کرد:

بهای تمام شده تحصیل هر دانشجو 400 میلیون تومان!

بهای تمام شده تحصیل هر دانشجو 400 میلیون تومان!

عضو اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسه های آموزش عالی غیرانتفاعی کشور گفت: طبق آمار رسمی دو سال قبلِ وزارت علوم، هزینه کرد دولت برای هر دانشجوی مقطع کارشناسی دانشگاه‌های دولتی سالانه چیزی حدود 100 میلیون تومان است که به طور متوسط هزینه جاری تمام شده طی چهار سال تحصیل، 400 میلیون تومان است.

به گزارش واژه، جابر صادقی، معاون اداری، دانشجوی و فرهنگی موسسه آموزش عالی سراج صبح امروز (سه‌شنبه) در جمع خبرنگاران با اشاره به مظلوم واقع شدن موسسات آموزشی غیرانتفاعی در سطح کشور اظهار کرد: ۱۰ درصد از جمعیت دانشجویان دانشگاه‌های کشور بالغ بر ۲۸۰ هزار نفر دانشجو در ۲۸۲ دانشگاه و موسسه فعال غیرانتفاعی کشور در حال تحصیل هستند.

وی ادامه داد: در گذشته 1354 موسسه غیرانتفاعی فعال در سطح کشور وجود داشت و ۹ موسسه‌ی آموزشی نیز در استان آذربایجان شرقی در حال فعالیت بوده که این میزان کمتر از میانگین کشوری است، سهم ۱۰ درصدی دانشگاه‌های غیرانتفاعی از سرانه‌ی تربیت دانشجویی کشور سهمی فوق العاده مهمی بوده که ارزش دارد تا از لحاظ مالی و جایگاه دانشگاه‌های غیر انتفاعی کشور به آن توجه شود.

صادقی بیان کرد: صدرصد هزینه‌های دانشگاه‌های غیرانتفاعی بر عهده‌ی مردم بوده و ما ریالی از دولت برای مخارج دانشگاه دریافت نمی‌کنیم.

وی افزود: طبق آمار رسمی دو سال قبلِ وزارت علوم، هزینه کرد دولت برای هر دانشجوی مقطع کارشناسی دانشگاه‌های دولتی سالانه چیزی حدود 100 میلیون تومان است که به طور متوسط هزینه جاری تمام شده طی چهار سال تحصیل،  400 میلیون تومان است و هزینه های سرمایه ای دولت متفاوت تر از این مبلغ است.

وی خاطرنشان کرد: سرمایه‎های علمی و مدیریتی کشور موسسات آموزش عالی را تاسیس کرده و تجربه خود را در خدمت فرهنگ و آموزش کشور گذاشته‌اند و سرانه فرهنگی این موسسات برخلاف سایر دانشگاه‎ها توسط خانواده‎ها تامین می‌شود تا مدیران آینده جامعه تربیت شوند و این فعالیت‎ها توسط شهریه اندکی که از دانشجویان گرفته می‌شود اجرا می‌شود.

جابر صادقی با بیان اینکه تمامی فعالیت‌های موسسه‌های غیرانتفاعی توسط شهریه اندک اخذ شده از دانشجویان اجرا می‌شود، گفت: در حالی که اگر کمک‌های همه نبود دانشگاه آزاد نمی توانست با شهریه دانشجویان به موفقیت فعلی خود برسد، اما چنین فرصتی برای بخش خصوصی فراهم نبوده است.

عضو اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسه های آموزش عالی غیرانتفاعی کشور عنوان کرد: معمولاً ضعیف‌ترین گروه‌های آموزشی وارد موسسات آموزش عالی می‌شوند، ولی هم‌اکنون بر طبق آماری که توسط سازمان سنجش منتشر می‌شود میزان قبولی کارشناسی ارشد دانشگاه‌‎ها پس از دانشگاه‌‎های دولتی، موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی وضعیت خوبی داشته که این موضوع نشان می‌دهد این موسسات با وجود محدودیت‌ها به خوبی فعالیت می‌‎کنند.

وی تاکید کرد: از دولت جدید درخواست داریم که موسسات آموزش عالی را هم‌سطح سایر دانشگاه‌ها دانسته و عرصه رقابت عادلانه باشد، چرا که دانشجویان این موسسات نیز فرزندان کشور هستند و سهمی از بودجه کشور دارند.

وی ادامه داد: امیدواریم دولت جدید همانگونه که انتظار می‌رود تعامل خوبی با موسسات آموزش عالی داشته باشد.

صادقی توضیح داد: موسسه‌ی آموزشی عالی سراج در ارزیابی‌های صورت گرفته یکبار جزو هفت موسسه‌ی برتر کشور و در یک دوره جزوه چهار موسسه‌ی برتر آموزشی کشور انتخاب شده است.

وی افزود: دانشگاه سراج با وجود تمامی مشکلات و بومی شدن اکثر دانشجویان خوابگاه دخترانه این موسسه را  حفظ کرده است و وام شهریه حمایتی را به صورت قرض الحسنه مانند سایر دانشگاه دولتی پرداخت می کند.

وی گفت: متاسفانه طی سال‌های اخیر تعداد موسسه‌های آموزشی غیرانتفاعی در شمالغرب کشور کاهش یافته‌ و در حال حاضر از 37 موسسه، ۲۲ موسسه‌ی آموزشی غیرانتفاعی در شمالغرب کشور در حال فعالیت است.

وی اظهار کرد: شهریه‌ای که ما از دانشجویان دریافت می‌کنیم کمتر از میزان اخذ شهریه‌ی مدارس غیرانتفاعی از دانش آموزان است.

عضو اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسه های آموزش عالی غیرانتفاعی کشور افزود: بیش از ۶۵ رشته در مقاطع کاردانی، کارشناسی و ارشد در این موسسه‌ی غیرانتفاعی در حال ارائه است، ما جزو دانشگاه و موسسات جامع کشور هستیم که فعالیت ما در تمامی گروه‌های فعالیتی دانشگاهی چون انسانی، تجربی و فنی مهندسی است.

وی با اشاره به اینکه دولت وظیفه دارد تا بر رشته‌هایی که نیاز کشور است، سرمایه‌گذاری کند، تاکید کرد: ۲۸۸۹ دانشجو در این دانشگاه در حال تحصیل بوده و ۲۱ هیئت علمی تمام وقت و ۹ هئیت علمی نیمه وقت و ۲۸۵ هیئت علمی حق التدریس در این موسسه در حال ارائه‌ی آموزش هستند.

تحصیل

حسین نوروزی، رئیس موسسه آموزش عالی سراج نیز در این جلسه تاکید کرد: موسسه آموزش عالی سراج در سال ۱۳۸۴ شروع به فعالیت کرد و در طول مدت فعالیت به حول قوه الهی تمامی همکاران شاغل الخصوص هیئت موسس این مجموعه افرادی مومن و متدین با پشتکاری قوی برای برداشتن باری از دوش آموزش عالی هستند.

وی ادامه داد: با تلاش و پشتکار همکاران علاوه بر سرپا نگه داشتن این مجموعه توانسته‌ایم برای سایر مجموعه‌های آموزشی غیرانتفاعی نیز الهام بخش باشیم.

 

به پیج اینستاگرام ، کانال تلگرام  و ایتا “واژه” بپیوندید.

خبرهای مرتبط