به گزارش واژه، مسیح کشاورز در پاسخ به این سوال که آیا با لغو دوره ممنوعیت فصلی واردات برنج، قیمت اش در بازار کاهش مییابد یا خیر؟ گفت: در دوره ممنوعیت واردات فصلی با کاهش برنج خارجی در بازار مواجه بودیم که همین امر منجر به ایجاد حباب در بازار شد. قطعا ورود محصول جدید تاثیر خود را در بازار خواهد گذاشت. اما میزان تاثیرگذاری آن در بازار به قیمت تمام شده جهانی این کالا و نرخ ارز نیمایی بستگی دارد.
وی ادامه داد: قیمت جهانی این مواد به مولفههای بسیاری مرتبط است. یکی از آنها زمان خرید است. اگر در فصل برداشت برنج خارجی اقدام به خرید کنیم قطعا میتوانیم آنها را با قیمت های بهتری وارد بازارهای داخلی کنیم. ولی وقتی ۴ ماه تجارت اش تعطیل میشود و تقاضای ایجاد شده در بازار توسط صادرکنندگان یکجا وارد بازار میشود قطعا فروشندگان نیز قیمتها را بالا میبرند.
کشاورز اضافه کرد: اگر قیمت برنج خارجی در بازارهای جهانی بالا نرود و نرخ ارز نیمایی نیز افزایش نیابد قطعا قیمت خارجی در بازار داخلی شکسته خواهد شد. در غیر این صورت ممکن است قیمتها نسبت به قیمتهای قبل از دوره ممنوعیت بالاتر هم برود.
وی در پایان با بیان اینکه با کاهش قیمت برنج خارجی قیمت ایرانی نیز کاهش خواهد داشت، گفت: اگر قیمت ایرانی بیش از این افزایش یابد و فاصله معناداری با برنج خارجی پیدا کند، سهم تقاضای ایرانی به بازار برنج خارجی منتقل خواهد شد.
*
برنج از مهمترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند. هماکنون «دهها هزار نوع برنج» در جهان وجود دارد، اما اینها در دو گونه کلی جای میگیرند. دو گونه اصلی شامل ب «جاپونیکا» با نام علمی Oryza sativa japonica و «ایندیکا» با نام علمی sativa indica میشوند.