به گزارش واژه، بیست و هفتمین جلسهی علنی شورای شهر تبریز صبح امروز با حضور نمایندگان مردم تبریز، آذرشهر و اسکو به منظور بررسی مشکلات شهری به ویژه بررسی الحاق حریم تبریز به باسمنج برگزار شد.
حجتالاسلام سید محمدرضامیر تاجالدینی در ابتدای این جلسه در خصوص موضوع الحاق حریم تبریز به باسمنج بیان کرد:قرار برآن شد مصوبه الحاق حریم تبریز به باسمنج مجددا بررسی و اصلاحیهای داشته باشد، همچنین در دیوان عدالت اداری هم کارهایی ترتیب داده شود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو بیان کرد: اعلام بخش و ملغی کردن آن ممکن نیست، همانطور که حریم برای شهر تبریز حق است تبدیل باسمنج به بخش هم حقی برای باسمنج ایجاد کرده است.
حجت الاسلام تاج الدینی در ادامه سخنان خود یادآور شد: بخش شدن باسمنج قانونی است اما الحاق حریم تبریز تصویب نشده است.
روح الله متفکرآزاد دیگر نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو هم در این جلسه بیان کرد: دو موضوع برای من سوال شده یک اینکه شهرداری چه چیزی در خاوران متعهد شده که مردم دائما مراجعه میکنند! و دوم آنکه آیا فروش حریم جزء اختیارات شهرداری است؟
عباس رنجبر، شهردار تبریز هم در ادامه بیان کرد:شهرداری حریم را نفروخته بلکه ۶۶۰هکتار از حریم را خریده است.
رنجبر در ادامه اظهار کرد: ما باید این موضوع را به وزارت کشور ببریم که بدون تطبیق حریم تبریز با باسمنج بخش شدن اتفاق بیفتد.
احمد علیرضا بیگی دیگر نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو هم در این جلسه عنوان کرد: به خاطر مصوبه شورای باسمنج ۱۵ سال است که شورای باسمنج منحل و به تبریز ملحق شدند، بعد از آن یک تصمیم سیاسی بر اساس این تفکر گرفته شد که تبریز بزرگ نشود.
وی ادامه داد:شهرداری باسمنج توانایی یک مسیرگشایی را ندارد و با این کار باسمنج محدود میشود، این کار در ادامه سیاست سخن برخیها درباره این بود که تبریز یک روستای بزرگ است.
بیگی گفت:ما این مشکل را از طریق سوال و تحقیق و تفحص از وزارت کشور و دیوان عدالت اداری پیگیری میکنیم، این حق مردم تبریز است که پایمال شده زیرا مردم به امید سرمایهگذاری در حریم آنجا سرمایهگذاری کرده اند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در ادامه سخنان خود افزود:ما باید در هر صورت به دنبال توسعه تبریز باشیم، این تفکر نارستی است که میخواهد تبریز را کوچک کند تا راحتتر اداره شود.
علیرضا منادی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو هم در این جلسه بیان کرد: ما میتوانیم توسعه تبریز و الحاق حریم به تبریز را از طرف سهند و امند هم پیگیری کنیم.
شهردار تبریز در ادامه این موضوع عنوان کرد: الحاق جنوب به حریم شهر تبریز امکانپذیر نیست و اصلا به نفع شهر نمی باشد، در جلسهای که با معاونت عمرانی استانداری و ریاست دادگستری استان داشتیم آنها هم مخالف الحاق حریم تبریز بودند ،ظاهرا فرمانداری و معاونت سیاسی استانداری این موضوع را پیش بردهاند.
محمد حسین فرهنگی دیگر نماینده تبریز، آذشهر و اسکو هم در این جلسه اظهار کرد: به جز خاوران ما راهی برای توسعه تبریز نداریم، مگر اینکه بخواهیم وارد روستاها شویم.
وی ادامه داد: ما باید از هر دو راه ابطال و اصلاح این موضوع وارد شویم چون اگر یکی از آن موضوعات حل نشد دیگری حل میشود.
مسعود پزشکیان دیگر نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو هم در این نشست بیان کرد : ما باید مشکل حمل و نقل عمومی برای انتقال افراد از شهرهای اطراف به تبریز را حل کنیم.
وی ادامه داد: توسعه شهرها فقط مشکلات را زیاد میکند اینکه تهران هرروز توسعه مییابد یک روز از هم میپاشد چون آبهای زیرزمینی را به تهران منتقل میکنند.
پزشکیان در ادامه سخنان خود افزود: البته من مخالفِ برگرداندن حریم به تبریز نیستم، ما باید مشکلات را از ریشه حل کنیم.
حجتالاسلام رسول برگی رییس شورای شهر تبریز هم در این جلسه بیان کرد:عدهای که نمیدانیم آیا املاک یا چه کسانی هستند مشغول ساختوساز غیرمجاز هستند، حتی آنجا ماموران شهرداری را کتک میزنند و جلوی خودروهایشان را میگیرند.
برگی در ادامه سخنان خود افزود: اگر باسمنج بخش بماند یک وضعیت بسیار بدی از نظر ساخت و ساز ایجاد میشود، اگرچه بخش ماندن باسمنج هیچ نفعی برای باسمنج دارد و برعکس باعثِ ضرر این شهر میشود
متفکر آزاد در ادامه اظهار کرد: قبل از اینکه بودجه به مجلس برود، باید موارد را مطرح و در بودجه بگنجانیم، همچنین طرحی که ساماندهی حوزه جذب را در برداشت در مجلس بررسی شد و قرار شد که دولت لایحهای در این خصوص به مجلس بدهد.
وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر رسیدگی مشکلات مردم عنوان کرد: موضوع دیگر حل مشکلات مردم خاوران است که باید سریعا حل شود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو افزود:ستاد احیای دریاچه ارومیه با دستور رئیس جمهور مجددا فعال میشود.
او در ادامه گفت: برای انتقال آب آراز به تبریز همت جمعی نیاز است و خوشبختانه پیگیریها کار را چندسالی جلو انداخته است.
متفکر آزاد در خصوص آلایندگی های اخیر هم توضیح داد: موضوع آلایندگی نیروگاه حرارتی مساله مهم این روزهاست و به همت تمام نمایندگان رئیس جمهور دستور رسیدگی دادند، چون دو هفته گذشت و موضوع حل نشد، طرح سوال از وزیر نفت را کلید زدیم.
این مقام مسئول در ادامه افزود:استدلال وزیر نفت این بود که چون افزایش مصرف گاز و کاهش ظرفیت بهره برداری داریم استفاده از مازوت رخ داده است، اما ما هم این مساله را مطرح کردیم که اگر کمبود گاز داریم چرا فقط این مساله در تبریز رخ میدهد،امیدواریم این نگرانی را بتوانیم حل کنیم.
فریدون باباییاقدم، عضو شورای شهر تبریز هم در این نشست بیان کرد: طرح جهش مسکن طرح بسیار خوبی است که نمایندگان آن را پیش بردهاند.
وی ادامه داد: با استناد به مادهای که داریم برای ما هم وقتی باز شود تا بحث احداث این مساکن در اراضی بافت فرسوده تبریز را در مجلس مطرح کنیم
بابایی اقدم در ادامه سخنان خود اذعان داشت: ۶۲ هزار نفر از اهالی تبریز برای مسکن ملی ثبتنام کرده و رفتن به شهریار و سهند سخت خواهد بود، این فرصت بزرگی برای ما است که نوسازی بافت فرسوده را هم از دست ندهیم
روح الله دهقاننژاد دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز هم در این جلسه عنوان کرد:در خصوص باسمنج ابتدا آقای وزیر با ملغی کردن بخش باسمنج برادریاش را ثابت کند.
وی ادامه داد: سه هزار و ۶۰۰ دستگاه اتوبوس در دستور کار وزارت کشور برای تحویل است اما ۱۲۰۰ اتوبوس را تهران برداشته و ۲۲اتوبوس با اوراق به ما میرسد.
این عضو شورای شهر تبریز گفت: در بحث مترو ما بعد از ۲۲ سال هنوز نمیتوانیم از این وسیله حملونقل عمومی استفاده کنیم.
دهقان نژاد در ادامه اظهار کرد: در خصوص حاشیهنشینی در بودجه سهم دولت گنجانده شود زیرا تمام وظیفه برعهده شهرداری نیست.
رییس شورای شهر تبریز در ادامه بیان کرد: در بحث مترو قرار بود ۱۸۰ واگن به تبریز و کمتر از ۸۰ و ۵۰ به اصفهان و شیراز برسد اما تا به امروز اصفهان و شیراز بیشتر از ۵۰درصد از سهمشان را گرفتند در حالیکه برای تبریز این اتفاق رخ نداد.
برگی ادامه داد: تبریز بیشتر از اصفهان و شیراز سهم مالی خودش را پرداخت کرده اما سهمش کمتر داده شده است، متاسفانه حالا هم موضوعی را مطرح میکنند که به هر شهر ۱۰۵ واگن داده شود در حالیکه ما سهممان را قبلا پرداخت کردهایم.
رییس شورای شهر تبریز بیان کرد: موضوع دیگر بحث دعوت سفرای مختلف به تبریز است که شهرهای دیگر انجام میدهند و آورده از این بابت دارند.
حجت الاسلام برگی افزود: این شهر نیاز به داروخانه تخصصی دارد و مریضهای صعب العلاج ما برای تهیه دارو مجبورند به تهران بروند.
علی نوای باغبان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه این جلسه با ارائه گزارشی از بودجه شهرداری تبریز بیان کرد: در بودجه جاری ۹۰ درصد بودجه را جذب کرده ایم که فقط ۳۶ درصد متعلق به بودجه عمرانی است.
وی ادامه داد: پیشنهادم این است دبیرخانه مشترک شورا و نمایندگان مجلس ایجاد کنیم تا پیگیر موضوعات و مباحث شود، اگر در هزینه و درآمد نظرات بودجهای هست در دوماه آینده به ما اعلام کنند.
منادی در ادامه اظهار کرد:هرکس در تبریز مسئول میشود باید پیشینه و تاریخ این شهر را ببیند که کجا مسئول میشود، امروز در عرصه سیاست آذربایجان نقش دارد اما در عرصه توسعه نقشی ندارد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو افزود:اصفهان ۷مگاوات برق دارد اما سه استان آذربایجانشرقی، اردبیل و زنجان ۴مگاوات برق دارد.
منادی اذعان داشت: خواهش من این است که در بحث بودجه تلاش بیشتری داشته باشیم زیرا دریاچه ارومیه با این همه مشکل پولی که دیروز برای زاینده رود داده شد، نگرفته است، ما باید به دنبال حق شهر تبریز باشیم.
این مقام مسئول در ادامه سخنانش گفت: ۶۰ درصد پول بانکها در تهران، ۳۰درصد در اصفهان،شیراز و مشهد است و مابقی در تبریز و دیگر استانهاست.
روح الله رشیدی عضو شورای اسلامی شهر تبریز هم در ادامه این جلسه بیان کرد: به دلیل عملکرد سازمان محیط زیست و اعلام صنایع آلاینده به عنوان صنعت سبز از سال ۹۲ شهرداری تبریز هیچ سهمی نگرفته است.
او گفت: از سال ۹۳ ما یک ریال پول از دولت برای خرید اتوبوس نگرفتهایم.
وی ادامه داد: در مورد بافت حاشیهنشینی هرچه سریعتر جلسهای با وزارت راه و شهرسازی برگزار شود.