به گزارش واژه، دکتر وحید مثمر روز پنجشنبه در یک گفت و گوی خبری افزود: مردم آذربایجان شرقی در مدت سپری شده از سال جاری ۴۵ هزار واحد خون اهدا کرده اند.
وی بیان کرد: ۵۲ درصد اهداکنندگان را در این مدت اهداکنندگان مستمر تشکیل می دهند.
وی اضافه کرد: اهدای خون در سال جاری در بین بانوان استان نیز هفت درصد رشد داشت.
مثمر در پاسخ به اینکه آیا تزریق واکسن کرونا مشکلی در اهدا به وجود می آورد، گفت: دریافت کنندگان واکسن های اسپوتنیک و آسترازنکا بعد از گذشت ۱۴ روز از تاریخ تزریق واکسن می توانند نسبت به اهدای خون اقدام کنند، اما در مورد واکسن های سینوفارم و برکت مشکلی وجود ندارد و شهروندان بعد از تزریق واکسن می توانند خون اهدا کنند.
وی یادآوری کرد: هر فردی که خون اهدا می کند در واقع جان سه نفر را نجات می دهد، زیرا از خون اهدایی وی سه فرآورده پلاسما، پلاکت و گلبول قرمز فشرده استخراج می شود.
*
مراحل اهدای خون
۱– ورود:
بعد از ورود به بخش اهداكنندگان تابلوي پيام انتقال خون و همچنين پمفلتهای قرار گرفته در اختيارتان را مطالعه نمائيد.
داوطلب اهدا ممکن است پس از مطالعه تابلوی پيام انتقال ويا پمفلتهای موجود از اهدا خون انصراف داده و بدون هيچگونه توضيحي سازمان را ترک نمايد. همچنين ممکن است داوطلب پس از مطالعه و قبل از اعلام انصراف به صورت خصوصي با پزشک اهداکنندگان مشورت کند.
۲– ثبت نام:
ثبت نام با كارت شناسايي معتبر عكس دار صورت مي گيرد ( اعلام كدملي و كدپستي بسيار مهم مي باشد) سپس ليبل اهدا و برگه خودحذفي محرمانه به اهداكننده ارائه مي گردد.
۳– انجام تست هموگلوبين:
در اين مرحله ميزان هموگلوبين اهداكننده اندازه گيري مي گردد.
۴– معاينه و مشاوره پزشكي:
در اتاق معاينه توسط پزشك، نبض، فشار خون و وزن شما اندازه گيري مي شود و از نظر كم خوني نتيجه آزمايش هموگلوبين بررسي و سپس سوالاتي در مورد بيماري ها و داروها و رفتارهاي شخصي از شما پرسيده خواهد شد. (مرحله مشاوره) اين اهميت را دارد که شما بدانيد، بخش مهمي از تضمين سلامت خون و فرآورده هاي آن وابسته به دقت و صداقت داوطلبين در پاسخگوئي به پزشك اهداكنندگان در مورد سوابق بيماري، رفتارهاي شخصي ويا مواجهه با عوامل خطر ساز مي باشد.
۵ ـ اخذ رضايت نامه:
پس ار تأييد سلامت فرد توسط پزشک، رضايت نامه اهدا توسط داوطلب اهدا کننده امضا خواهد شد.
۶– مرحله خودحذفي محرمانه:
داوطلب بعد از مطالعه بروشور خودحذفي و معاينه ومشاوره پزشكي و اطلاع كامل از مطالب مربوط به رفتارهاي پرخطر همانگونه که در پايين فرم ثبت نام توضيح داده شده است در مورد مصرف و يا عدم مصرف خون اهدايي نظر خود را اعلام مي نمايد.
– در صورت انتخاب گزينه بله، خون اهداکننده پس از تأييد آزمايشات غربالگری مورد استفاده قرار مي گيرد.
– در صورت انتخاب گزينه خير، با وجود انجام آزمايشات غربالگری، خون اهداکننده از چرخه مصرف خارج مي گردد.
۷– مرحله اهدا خون:
داوطلبين پذيرفته شده به سالن خونگيري راهنمايي مي شوند و توسط تكنيسين خونگيري، در شرايط استريل و با استفاده از وسائل يكبار مصرف انجام مي گيرد و ظرف مدت ۱۰-۵ دقيقه يك واحد خون از شما اخذ خواهد شد.
۸– استراحت و پذيرایی:
اهداكننده حدود ۱۵-۱۰ دقيقه بعد از اهدايخون، بر روي تخت استراحت مي نمايد و سپس پذيرايي به عمل مي آيد.
زمان متوسط برای کليه مراحل اهدا حدود ۳۰ دقيقه مي باشد.
۹– اطلاع رساني تلفنی (Call back)
با ارائه بروشور مربوطه ضمن ارائه توصيه هاي پس از اهداي خون از اهداكننده درخواست مي گردد تا در صورت بروز علائم مربوط به ابتلا به هر گونه بيماري عفوني در طي روز هاي آينده و يا اعلام هرگونه سوابق پزشكي فراموش شده نظير سابقه مصرف دارويي … ، انتقال خون استان تهران را به منظور حذف خون اهدايي در جريان امر قرار دهد.