به گزارش واژه، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی آل هاشم در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان، رکن اساسی و زیربنای اصلی تحولات فرهنگی یک جامعه را توجه و تعهد ویژه به فرهنگ عمومی آن برشمرد.
وی افزود: بزرگترین خطر، بحران بی دردی فرهنگی و درد فرهنگی توفیقی است که شامل هر مسئولی نمیشود؛ اگر مسئولی این درد را احساس نکند، نمیتواند در عرصه فرهنگ سازی و مبارزه با فرهنگهای خانمان سوز وارداتی توفیق قابل ملاحظه ای داشته باشد.
امام جمعه تبریز ادامه داد: یکی از اتفاقات فرهنگی ارزشمند سال ۱۴۰۰، تدوین و تنظیم برش استانی نقشه جامعه مهندسی فرهنگی کشور است که با فعال بودن دبیر خانه شورا و اعضای ثابت کمیتهها جلسات بسیار ارزشمندی را تشکیل دادند و امیدواریم جزو نخستین استانهایی باشیم که این سند نقشه فرهنگی بومی را تقدیم میکنیم.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با اشاره به اینکه به برکت انقلاب اسلامی در طول ۴۰سال گذشته نهادهای فرهنگی زیادی ایجاد شده است، اظهار کرد: مشکل اساسی ما این است که عرصه فرهنگ را مانند عرصههای دیگر جدی نگرفتیم، به تعبیر مقام معظم رهبری عرصه فرهنگ عرصه جهاد است برای تحقق آرمانهای فرهنگ ایران اسلامی باید مجدانه وارد این عرصه شویم.
وی تصریح کرد: در برابر توپخانه فرهنگی دشمنان که شبانه روزی فعال است با این حجم از کار و با این کیفیت کارهای فرهنگی نمیتوانیم ایستادگی کنیم و اگر غافل باشیم با دستان خود میدان فرهنگی جامعه را به فرهنگهای مخرب تقدیم خواهیم کرد.
استاندار آذربایجان شرقی هم در این نشست گفت: یکی از جلسات غنی کاربردی و راهبردی همین جلسه است که بحثهای دقیق و اقتضای استانی در آن انجام میشود، شاید در اجرا مشکلاتی داشته باشیم، اما نسبتا شناخت کامل به وضعیت استان داریم.
عابدین خرّم تشریح کرد: تبیین سبک زندگی ایرانی اسلامی و بیان ضعفها و خطرهای فضای مجازی هم از دیگر رویکردهای استان در جلسات شورای فرهنگ عمومی باشد چرا که میتواند دستاوردهای مختلف فرهنگی را در پی داشته باشد.
وی اضافه کرد: یکی از افتخارات استان ما نماز جمعه با برکتی است که توسط نماینده، ولی فقیه در استان برگزار میشود و حضور جوانان در نماز جمعه تبریز برای استان یکی از عوامل موثر است و میتواند الگوی مناسبی برای تمامی کشور باشد.
نماینده شورای فرهنگ عمومی کشور هم در این جلسه گفت: نیازمند یک ریل گذاری دقیق تری در فرهنگ عمومی کشور هستیم، شورای فرهنگ عمومی نمیتواند بی تفاوت به فعالیتهای فرهنگی جامعه باشد.
جهان بین افزود: همه عوامل روی فرهنگ جامعه تاثیر دارد، از جمله مدیریت فرهنگ، خانواده، فضای مجازی، صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی، نهادهای تعلیم و تربیت و محیط که تمامی این موضوعات از منویات مقام معظم رهبری در حوزه صیانت از فرهنگ جامعه است.