به گزارش واژه، اورجعلی علیزاده در گفتوگو با خبرنگاران ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: در این مدت ۵۰ هزار و ۷۰۰ دستگاه وسایط نقلیه سنگین باری ایرانی و خارجی از مرز جلفا تردد کردهاند.
وی با اشاره به تردد ۷۵ هزار و ۳۰۰ دستگاه کامیون ایرانی و خارجی از پایانه مرزی نوردوز افزود: تردد کامیونها از این مرز نیز نسبت به ۹ ماه سال گذشته ۱۴ درصد افزایش یافته است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای آذربایجانشرقی گفت: در همین مدت میزان واردات و صادرات کالا از مرز نوردوز ۶۳۸ هزار و ۴۶۴ تن و میزان کالای ترانزیت ورودی و خروجی از این مرز ۱۷۴ هزار و ۸۸۶ تن بوده است.
علیزاده ادامه داد: طی این مدت میزان واردات و صادرات کالا از مرز جلفا ۴۷۳ هزار و ۵۰۰ تن و میزان کالای ترانزیت ورودی و خروجی از این مرز ۳۴۶ هزار و ۹۵۶ تن بوده است.
وی یادآور شد: در این مدت مجموع مسافر ترددکننده از این پایانههای مرزی ۱۲۲ هزار و ۸۴۳ نفر بوده است که از این تعداد ۸۰ هزار و۶۳۱ نفر از مرز نوردوز و ۴۲ هزار و ۲۱۲ نفر از مرز جلفا تردد کردهاند.
*
شهرستان جلفا در شمال کوه کیامکی و در حاشیهٔ جنوبی رود ارس واقع است.
این شهرستان از جنوب به شهرستان مرند و شهرستان ورزقان، از خاور به شهرستان کلیبر، از باختر به استان آذربایجان غربی و از شمال به جمهوری آذربایجان و ارمنستان محدود است.
این شهرستان در گذشته تابع شهرستان مرند بود که بعداً با الحاق برخی روستاهای دیزمار ارسباران به مرکزیت خاروانا تحت عنوان بخش سیه رود یا دیزمار غربی به شهرستان تبدیل شد.
بیشتر مکانهای تاریخی و اماکن مذهبی و جنگلی-توریستی این شهرستان در دیزمار غربی و در روستاهای کردشت، اشتبین، نوجمهر، دوزال و … قرار دارند.قرار گرفتن شهرستان جلفا در حاشیهٔ رود ارس، قرار گرفتن این شهرستان در مرز ایران با جمهوری آذربایجان و ارمنستان و قرار گرفتن در منطقهٔ تجاری ارس این شهرستان را به یکی از شهرستان ها با ظرفیت اقتصادی بالا تبدیل کرده است.