• کد خبر : 16826
  • اجتماعی
  • تاریخ انتشار : 18 اردیبهشت 1404 - 4:08 ب.ظ
  • اندازه فونت
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در اتاق تبریز؛

اصلاح قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور در دستور کار سازمان

اصلاح قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور در دستور کار سازمان

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در نشست هم‌اندیشی فعالان اقتصادی و تشکل‌های اقتصادی آذربایجان‌شرقی که در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، با اشاره به وضعیت بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور گفت: در سال گذشته، بیش از ۵۰ درصد از بازنشستگان از طریق سنوات ارفاقی و تحت عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شده‌اند.

به گزارش واژه، مصطفی سالاری با بیان این مطلب ادامه داد: طبق قانون، افراد می‌توانند در قالب مشاغل سخت و زیان‌آور حتی در سن ۳۶ سالگی بازنشسته شوند. با این حال، با هدف ایجاد توازن در نظام بازنشستگی، بازنگری و اصلاح آیین‌نامه‌ها در دستور کار است تا ضمن بازبینی درجه سختی مشاغل، برای برخی گروه‌ها حداقل سن بازنشستگی نیز تعیین شود.
وی اظهار داشت: طبق قانون بودجه، حداقل میزان هزینه‌های سال جاری ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده، اما با توجه به روند افزایشی هزینه‌های درمان، احتمال فراتر رفتن از این رقم نیز وجود دارد.
وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی ماهانه به ۱۲۵ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد که از این میزان، حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان صرف پرداخت حقوق مستمری‌بگیران می‌شود؛ پرداختی که حتی نباید یک روز تأخیر داشته باشد. باقی منابع نیز باید برای پوشش هزینه‌های درمانی ۴۷ میلیون بیمه‌شده هزینه شود و هرگونه کمبود در این حوزه، مستقیماً بر کیفیت خدمات درمانی اثرگذار خواهد بود.
سالاری با اشاره به کسری ماهانه ۲۵ هزار میلیارد تومانی سازمان، تصریح کرد: در صورت تداوم این روند، مجموع کسری بودجه تا پایان سال به حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. اگر دولت بتواند سهم خود از حق بیمه‌ها را طبق نرخ مصوب به‌طور کامل پرداخت کند، این کسری جبران می‌شود؛ اما پرداخت نقدی چنین رقمی که معادل حدود ۱۰ درصد بودجه کشور است، برای هیچ دولتی امکان‌پذیر نیست.
وی ادامه داد: بر اساس برنامه هفتم توسعه، بخشی از تعهدات مالی دولت نسبت به گذشته کاهش یافته و در لایحه بودجه سال جاری، پرداخت ۱۸۵ هزار میلیارد تومان از طریق سهام و اوراق پیش‌بینی شده است تا بخشی از منابع از این مسیر تأمین شود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تأکید بر لزوم هم‌افزایی و همکاری میان تمامی دستگاه‌ها، خاطرنشان کرد: تنها در صورت همراهی همه‌جانبه، می‌توان وظایف سازمان را در سال جاری به‌خوبی انجام داد. واحدهای درمانی و دارویی نیز بنگاه‌هایی هستند که در صورت عدم تأمین به‌موقع منابع مالی، با مشکلات جدی در ارائه خدمات مواجه خواهند شد.

سهم اندک شرکت‌های زیرمجموعه در تأمین منابع و لزوم تحول مدیریتی
سالاری با اشاره به سهم شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) و سایر شرکت‌های تابعه در تأمین منابع سازمان گفت: سهم این شرکت‌ها در سال جاری کمتر از ۲ درصد منابع است و ضروری است که مدیریت این مجموعه‌ها به شکل کارآمدتری انجام شود.
وی همچنین از حرکت به سمت الکترونیکی‌سازی فرایندهای حسابرسی خبر داد و گفت: این اقدام به رفع بسیاری از مشکلات موجود در حوزه حسابرسی کمک خواهد کرد.

برنامه‌ریزی منطقه‌ای برای بیمه کارگران ساختمانی
مدیرعامل تأمین اجتماعی درباره اقدامات بیمه‌ای برای کارگران ساختمانی نیز توضیح داد: در قالب یک مدل منطقه‌ای، در هر شهرستان وضعیت پروژه‌های ساختمانی شناسایی و بر این اساس، تعداد مشخصی از کارگران بیمه می‌شوند. این اقدام منجر به تدوین ضوابط مشخص و شفاف برای بیمه این قشر خواهد شد.
سالاری همچنین از همکاری با وزارت بهداشت برای اجرای نظام ارجاع خبر داد و گفت: این اقدام با هدف کاهش تجویزهای غیرضروری و پرهزینه صورت می‌گیرد، چراکه برخی از این تجویزها نه‌تنها فشار مالی ایجاد می‌کنند، بلکه سلامت بیماران را نیز به خطر می‌اندازند.
وی در پایان افزود: یکی از برنامه‌های در حال بررسی، کاهش سهم پرداختی بیماران در برخی خدمات خاص تا حد صفر است تا از فشار مالی بر بیمه‌شدگان کاسته شود.

 

به پیج اینستاگرام ، کانال تلگرام  و ایتا “واژه” بپیوندید.

خبرهای مرتبط