به گزارش واژه، عبدالرضا واعظی در گفتوگو با خبرنگاران ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: تعداد شرکتهای دانش بنیان استان از ۹۲ شرکت در سال ۹۷ به ۲۰۸ شرکت در سالجاری افزایشیافته است.
وی ادامه داد: آذربایجان شرقی با دارا بودن این تعداد شرکت دانش بنیان پس از استانهای تهران، اصفهان، خراسان رضوی و البرز در رتبهی پنجم کشور قرار گرفته و با برنامهریزیهای انجام شده در سال ۱۴۰۱ این رتبه ارتقاء خواهد یافت.
واعظی با بیان اینکه بر اساس اسناد بالادستی و سند چشمانداز ۲۰ ساله، راهبرد اصلی توسعهی کشور متکی بر توسعهی شرکتهای دانشبنیان است، افزود: اقدامها و پیگیریهای پارک علم و فناوری و همراهی و حمایت دستگاههای متولی استان موجب افزایش و تقویت شرکتهای دانشبنیان شده است و برنامههای حمایتی و توانمندسازی مختلفی برای این شرکتها برگزار و به وسیلهی دپارتمان بازاریابی و تجاریسازی پارک، زمینهی فروش محصولات دانشبنیان فراهمشده است.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با اشاره به فرآیندهای اخذ مجوز شرکتهای دانشبنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: با پیگیریهای انجام شده توسط پارک علم و فناوری، یکی از شرکتهای مستقر در این پارک از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بهعنوان کارگزار ارزیاب شرکتهای دانشبنیان استان انتخابشده که موجب تسریع در اخذ مجوز دانشبنیان شده است.
به گفته وی؛ پارک علم و فناوری بهعنوان حلقهی واسط علم و صنعت، متولی اصلی توسعهی اکوسیستم فناوری و نوآوری بوده و نقش و رسالت بسزایی در توسعه اقتصاد متکی بر شرکتهای دانشبنیان استان دارد.
واعظی یادآور شد: به دلیل گستردگی استان و جمعیت بالای آن، سیاست تمرکز زدایی از مرکز استان و توسعهی چتر حمایتی پارک به شهرستانها از چند سال قبل، سرلوحه فعالیتهای پارک قرارگرفته است و اکنون پارک علم و فناوری استان، گستردهترین شبکه مراکز رشد و نوآوری را در بین استانهای کشور دارد.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی تأکید کرد: این پارک دربهای خود را به روی همه دانشگاهها و صنایع استان و تمامی کسانی که دارای ایده و طرح نوآورانه و یک مدل کسبوکار برای آن هستند، بازکرده که نتیجهی آن رشد سه برابری تعداد شرکتهای مستقر و اشتغال ۳۰۰۰ نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی بوده است.