به گزارش واژه، کریم قدرتی در گفتوگو با خبرنگاران، افزود: برای جلوگیری از اتلاف وقت پیمانکاران و قصابان، همه روزه دو اکیپ دامپزشکی از ساعت ۴.۵ صبح تا اتمام کشتار و همچنین از ساعت ۱۷ تا ۲۱ عصر مشغول سونو گرافی دامهای ماده هستند تا مانع از ذبح دامهای مولد، گوسفند و گاوهای آبستن و تلیسه باردار شوند.
وی با اشاره به مضرات ذبح دام ماده از مردم خواست تا از خریداری دامهای ماده خودداری کنند تا در آینده از کمبود گوشت جلوگیری شود.
وی گفت: کیفیت قیمت گوشت گوسفند و گاو ماده نسبت به گوساله و گوسفند نر پایین تر است به همین دلیل احتمال دارد رغبت برای خرید این نوع گوشت بیشتر باشد اما عواقب ذبح دام ماده و آبستن جبران ناپذیر است.
قدرتی خاطرنشان کرد: در کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز کشتار کلیه دامهای ماده فقط با گواهی دکتر دامپزشک و ذکر علت حذف و در صورت عدم آبستنی امکان پذیر است.
*
از آنجایی که گوشت به سرعت فاسد میشود، پس از خرید باید سریعاً در زیر دمای چهار درجه سانتیگراد یخچال قرار گیرد و ظرف یک تا دو روز مصرف شود. البته زمان مناسب برای نگهداری گوشت در یخچال به گونهٔ آن نیز بستگی دارد.
گوشت گوسفند به دلیل آنکه چربی بیشتری دارد، کمی زودتر از گوشت گاو فاسد میشود. گوشت چرخکرده هم آسیبپذیرتر از گوشت خرد شدهاست و بیشتر از یک شبانهروز نمیتواند در یخچال نگهداری شود.
در عوض گوشتهای با قطعات بزرگتر را، مثل گوشت مخصوص استیک یا ژیگو، میتوان حدود چهار روز هم بدون یخ زدن نگهداری کرد.
برای نگهداری طولانیتر حتماً باید گوشت را منجمد و در فریزر نگهداری کرد. همچنین گوشت نباید در مرحلهٔ قبل از انجماد بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق قرار گیرد