به گزارش واژه، دکتر سیمین خیاط زاده در خصوص ویروس آنفلوآنزا در استان، اظهار کرد: تاکنون حدود ۱۰۰۰ نمونه ابتلا به ویروس آنفلوآنزا در استان مورد بررسی قرار گرفته که بالغ بر ۱۴۰ مورد از آنها مثبت گزارش شده است.
وی افزود: خوشبختانه امسال سویه غالب این ویروس در کل دنیا، از نوع H۳N۲ است که معمولا نسبت به سویه H۱M۱ شدت کمتری دارد.
وی ادامه داد: به دلیل وجود این سویه، امسال وضعیت استان در ابتلا به این بیماری نسبتا قابل کنترل است.
خیاط زاده خاطرنشان کرد: البته به علت کاهش رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک و همچنین عدم جدی گرفتن این بیماری، امسال آنفلوآنزا نه تنها در استان بلکه در کل کشور و حتی دنیا شدت بیشتری نسبت به سال گذشته پیدا کرده است.
وی ادامه داد: این بیماری را میتوان با استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی کنترل کرد، از این رو توصیه میشود که با عمل به پروتکلهای بهداشتی در کنار کنترل بیماری کرونا، بتوانیم بیماری آنفلوآنزا را نیز کنترل کنیم.
*
آنفولوانزا (به فرانسوی: Influenzas) یا گریپ (به فرانسوی: Grippe) بیماری واگیردار است که توسط نوعی ویروس آرانای یا بیماری تی از خانواده ارتومیکسوویریده ایجاد میشود. این نوع ویروسها در پرندگان و پستانداران بیماری ایجاد میکند، که در ریه قرار میگیرد .
بیماری باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی میشود که با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بیحالی شدید نمایان میشود.
سه نوع از ویروس آنفلوانزا به نامهای آ (A)، ب (B)، ث (C) وجود دارد. نوع آ در انسان و حیوانات، نوع ب در انسان و پستانداران و نوع ث فقط در انسان دیده میشود. در کمیته بینالمللی طبقهبندی ویروسها (ICTV)، ویروس نوع د (D) نیز در این خانواده مشاهده میشود.
در حالت معمولی دورهٔ بیماری ۳ تا ۴ روز است. بیماری آنفلوانزا یک عفونت تنفسی کوتاهمدت ولی تا اندازهٔ شدید را در همهٔ افراد، به ویژه بالغین ایجاد میکند و در افراد سالمند و کودکان و افراد دارای بیماری زمینهٔ قلبی-تنفسی، تهدیدکننده است و اگر کنترل نشده و تحت نظر گرفته نشود، ممکن است منجر به مرگ شود.