• کد خبر : 8280
  • اجتماعی
  • تاریخ انتشار : 7 بهمن 1400 - 12:57 ق.ظ
  • اندازه فونت

آغاز واکسیناسیون ۹ تا ۱۲ ساله‌ها از روز شنبه در آذربایجان شرقی

آغاز واکسیناسیون ۹ تا ۱۲ ساله‌ها از روز شنبه در آذربایجان شرقی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز از آغاز واکسیناسیون ۹ تا ۱۲ ساله‌ها از روز شنبه در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: واکسن سینوفارم و یا پاستوکووک با فاصله زمانی هم‌چون سایر گروه‌های سنی بین دو دز، به دانش آموزان ۹ تا ۱۲ ساله تزریق می‌شود.

به گزارش واژه، دکتر حسین حقائی چهارشنبه شب، ۶ بهمن ماه، در گفت‌وگوی خبری از آغاز واکسیناسیون ۹ تا ۱۲ ساله‌ها از روز شنبه در آذربایجان شرقی خبر داد و اظهار کرد: موارد سرپایی بیماران کرونایی و آزمایش‌های مثبت روزانه در استان در حال افزایش است.

وی از شناسایی ۱۰۳ مورد ابتلا به کرونای امیکرون در استان خبر داد و افزود: تعداد بستری‌های روزانه استان به ۶۳ نفر و فوتی‌ها نیز به یک نفر در روز رسیده است.

وی گفت: احتمال بالایی وجود دارد که در روزهای آتی با افزایش بستری‌ها و سپس شروع پیک ششم در استان مواجه شویم.

حقائی ادامه داد: وضعیت تزریق دز اول و دوم واکسن در حالت ایستایی قرار دارد، از این رو از تمامی هم استانی‌های عزیز درخواست می‌شود برای تکمیل واکسیناسیون خود حتما به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

*

واکسن بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (به انگلیسی: COVID‑۱۹ vaccine) واکسن‌هایی هستند که با هدف ایجاد ایمنی اکتسابی علیه بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (کووید‑۱۹) در حال طراحی، ساخت یا تولید هستند.

اقداماتی که در گذشته به منظور تهیهٔ واکسن علیه بیماری‌های کروناویروسی مانند نشانگان تنفسی حاد و نشانگان تنفسی خاورمیانه انجام شد، باعث افزایش اطلاعات در مورد ساختار و عملکرد کروناویروس‌ها شده‌است.

این اطلاعات به دانشمندان کمک می‌کند که با سرعتی بالاتر از حد معمول، واکسن‌هایی متعدد و نوآورانه برای مقابله با کووید‑۱۹ طراحی و تولید کنند.

تا ژانویهٔ ۲۰۲۱ تعداد ۶۹ واکسن پیشنهادی در مرحلهٔ کارازمایی بالینی هستند که شامل ۴۳ واکسن در فازهای ۱ و ۲ و ۲۶ واکسن در فازهای ۲ و ۳ هستند.

در فاز ۳ چندین واکسن پیشنهادی دارای تأثیری ۹۵درصدی در جلوگیری از ابتلا به کووید-۱۹ گزارش شده‌اند. تا آوریل ۲۰۲۱ تعداد ۱۷ واکسن، حداقل از یک کشور مجوز استفاده درمانی برای تزریق و استفادهٔ عمومی را دریافت کرده‌اند.

این واکسن‌ها شامل ۲ واکسن RNA (واکسن کووید-۱۹ فایزر و واکسن کووید-۱۹ مدرنا)، ۸ واکسن ویروس غیرفعال (کروناواک،) سینوفارم، کوواکسین، کووایران برکت، کووی‌واک، Minhai-Kangtai, QazVac و WIBP-CorV و بی‌بی‌آی‌بی‌پی-کروی)، ۶ واکسن ناقل ویروسی (اسپوتنیک V، اسپوتنیک لایت، جانسون اند جانسون، Convidecia و آکسفورد-آسترازنکا) و ۲ واکسن پپتیدی (EpiVacCorona و RBD-Dimer) هستند.

خبرگزاری ایسنا

خبرهای مرتبط