به گزارش واژه، صابر بیگ لک روز سه شنبه در گفت وگویی با بیان اینکه سطح زیر کشت باغات سنجد در آذربایجان شرقی بیش از ۴۹۴ هکتار است، خاطرنشان کرد: از این وسعت باغات سنجد ۴۵۷ هکتار بارور و ۳۶ هکتار نیز غیر بارور است.
وی با بیان اینکه باغات سنجد در سطح شهرستان های استان پراکنده است، افزود: ۹۵ درصد باغات سنجد آذربایجان شرقی متعلق به شهرستان های آذرشهر، میانه ، شبستر و مرند می باشد.
معاون باغبانی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد : شهرستان آذرشهر با دارا بودن ۱۴۱ هکتار حائز رتبه اول و شهرستان میانه نیز با ۷۰ هکتار دارای رتبه دوم در استان است.
وی با بیان اینکه غالب ارقام باغات از نوع رقم بومی حاج حسین، قزل، دره وار، عنابی می باشد، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی استان، محصول تولیدی از مرغوبیت بالایی برخوردار بوده و دارای مزیت صادراتی می باشد.
بیگ لک، عملکرد متوسط باغات این محصول آذربایجان شرقی را سه تن در هر هکتار اعلام کرد و گفت: در باغات شاخص تا پنج تن نیز برداشت می شود.
وی افزود: محصول تولیدی بیشتر در بازارهای داخلی به فروش رفته و به کشورهای آسیای میانه و عربی نیز صادر می شود.
*
سِنجـِد گونهای از سردهٔ سنجد و بومی آسیای غربی و مرکزی، افغانستان، از جنوب روسیه و قزاقستان تا ترکیه و ایران است. در حال حاضر بهطور گستردهای در آمریکای شمالی نیز به عنوان گونه معرفی شده تثبیت شدهاست.
برای تحکیم استخوانها نیز مفید است که میتوان آرد سنجد را با شیر گاو یا گوسفند ویا با شیر نارگیل مخلوط و میل کرد که برای استخوانها بسیار مفید میباشد.
از این محصول به صورت غذایی (تنقل ) و هم به صورت داروئی و از میوه و گل سنجد برای معالجه انواع بیماری ها استفاده می شود.