• کد خبر : 17831
  • اقتصادی
  • تاریخ انتشار : ۱ آبان ۱۴۰۴ - ۹:۱۷ ب٫ظ
  • اندازه فونت

برنامه جامع و نقشه راه صنایع غذایی آذربایجان‌شرقی تدوین شود

برنامه جامع و نقشه راه صنایع غذایی آذربایجان‌شرقی تدوین شود

در ششمین جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی تبریز، مهم‌ترین چالش‌های حوزه صنایع غذایی استان آذربایجان‌شرقی بررسی و طی آن یونس ژائله، رئیس اتاق تبریز، بر لزوم تدوین برنامه جامع و نقشه راه صنایع غذایی آذربایجان‌شرقی تاکید کرد.

به گزارش واژه، ژائله در این نشست با تاکید بر لزوم احصا و مستندسازی مشکلات صنایع غذایی استان، خواستار ارائه پیشنهادات عملی در راستای حل مشکلات موجود شد.

ژائله با بیان اینکه اطلاعات بخش صنایع غذایی استان باید به‌صورت جامع تدوین شود، گفت: علیرغم پتانسیل بالای این حوزه، صنعت غذا در استان آن‌طور که باید و شاید رشد نکرده و بیشتر فعالیت‌ها سطحی بوده است تا عمیق. هم از نظر تنوع و هم کیفیت، لازم است در سیاست‌های صادرات غیرنفتی تجدیدنظر کنیم.

وی با اشاره به کاهش روزافزون مشارکت فعالان صنایع غذایی، یکی از وظایف کمیسیون صنایع غذایی اتاق تبریز را افزایش انگیزه و مشارکت آن‌ها عنوان کرد و برگزاری رویدادهای مختلف را از اقدامات مؤثر در این زمینه دانست.

رئیس اتاق تبریز، همچنین گرانی مواد اولیه، مشکلات کیفیت آرد، چالش‌های فروش و حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی را از مهم‌ترین مشکلات صنایع غذایی استان برشمرد و بر تدوین برنامه جامع و نقشه راه برای توسعه این بخش تأکید کرد.

رضا جعفری، رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی تبریز، در این جلسه با اشاره به تداوم برخی مشکلات ساختاری در بخش صنعت غذا اظهار کرد: از جمله مشکلات همیشگی می‌توان به مسائل ارزی و همچنین عدم پاسخگویی مناسب در قبال سیاست‌های انقباضی ارزی در سطح استان و کشور اشاره کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه یکی از محورهای دستور جلسه، بررسی تفاهم‌نامه اخیر میان اداره کل استاندارد و وزارت بهداشت بوده است، افزود: تفاهم‌نامه‌ای که اخیراً منعقد شده، بیشتر جنبه کلی‌گویی دارد و به جزئیات و رفع موانع اصلی نپرداخته، بنابراین لازم است کمیسیون صنایع غذایی اتاق تبریز، پیشنهادات خود را برای اصلاح و تکمیل این تفاهم‌نامه ارائه کند تا پس از جمع‌بندی، به اتاق بازرگانی ایران ارسال شود.

رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق تبریز، با اشاره به جمع‌بندی مباحث، سه چالش اصلی صنایع غذایی کشور را حذف قیمت تولیدکننده از روی محصولات، تداخل وظایف سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو و همچنین مشکلات تأمین ارز و ناترازی انرژی عنوان کرد.

در ادامه این نشست، دیگر اعضای کمیسیون به بیان نظرات خود پرداختند.

خبرهای مرتبط